Apple, iTunes'u App Store'dan kaldırdı

Apple'ın 12 Eylül'de yeni kampüsünde 3 yeni telefonu tanıtmasının yankıları sürerken teknoloji devi iTunes'un yeni güncellemesi 12.7 ile bazı değişikliklerin geldiğini duyurdu.

Teknoloji devinin iTunes üzerinde yaptığı değişiklik uygulamalara yakından ilgi duyan meraklılarını ilgilendirecek gibi görünüyor. Teknoloji devi, son yaptığı açıklamada küçük bir değişikliğe giderek masaüstü bilgisayarlarda yer alan iTunes'dan App Store'u kaldırdığını duyurdu.

Kullanıcılar, artık iTunes'dan yalnızca müzik, film, televizyon şovları, podcast ve sesli kitap indirebilecekler. Şirket, uygulamaların iTunes üzerinden indirilmesine izin vermeyecek.

Ürünü yeniden konumlandırıyor

Şirketin böyle bir karar almasının altındaki en büyük neden ürünü yeniden konumlandırması.  Zira farklı fonksiyonel özellikleri olan iTunes artık sadece bir medya oynatıcısı olarak karşımıza çıkacak. Öte yandan son dönemde dijital eğlence sektöründe artan rekabet markanın iTunes'u da içine alarak Apple TV'de yeni bir strateji belirleyeceğinin sinyallerini de veriyor olabilir.

2001'de internetten müzik indirmenin oldukça popüler olduğu bir dönemde iTunes'u görücü karşısına çıkaran Apple, 2013'te iTunes Store'a yeni satın alma seçenekleri eklemişti. Öte yandan aynı dönemde satın alınan içeriğin bulutta saklanabileceğini ve istenildiğinde indirilebileceğini duyurmuştu.

Apple'ın iTunes üzerinde verdiği bu kararın daha iyi bir müşteri deneyimi sağlayıp, sağlamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.