Honda'dan retro görünümlü elektrikli araç: Urban EV

Honda'dan retro görünümlü elektrikli araç: Urban EV

Honda, yeni konsepti Urban EV'yi 2019 yılında Avrupa piyasasına sürmeyi hedefliyor. Çoğu otomobil üreticisinin 5-10 yıllık bir zaman diliminden gelmiş gibi görünmesiyle övüneceği Urban EV modelini Honda yalnızca iki yıl içinde piyasaya sunmayı amaçlıyor.

70'lere geri dönüş

EV konsepti en basit deyişle 70'ler- 80'lerin hatchback otomobillerinin havasını taşıyor. Hatta dizayn olarak Honda'nın bazı eski Civic modellerine dönüş var da diyebiliriz. Her ne kadar görünüş retro bir havası olsa da, özellik olarak bunun tam tersi. Önde ve arkada bulunan, şarj gösterge ekranları ve markanın amblemi, karşılama ekranı ve sürücüler için tavsiyeleri bu özelliklerden sadece birkaçı.

Urban EV'ler ayrıca, bütün kontrol paneline yayılan dokunmatik geniş bir ekrana sahip olacak. Honda bu özelliği panaromik olarak adlandırıyor. Ekranın kapılara kadar uzandığını düşünürsek bu tanımla çok da haksız sayılmazlar. Ayrıca yan aynalardaki kameralar, ekrandan aracın etrafını kontrol imkanı da sağlayacak.

Küçük görüntüsüne aldanmayın

Aracın dış görünüşüne baktığımızda klasik, kompakt 2 kapılı otomobiller gibi görünse de, içte 4 kişilik ön ve arkadaki bank şeklinde koltuklarıyla retro ve moderni bir arada tutuyor. Böylece küçük bir alanı olmasına rağmen, maksimum oturma kapasitesini gözetiyor.

Araç içindeki cihazların geliştirilmesi ise Honda'nın Automated Network Assistant sistemi tarafından dizayn edildi. Bu sistem, zamanla sürücü hakkında bilgiler edinebiliyor ve ilerleyen süreçte sürücüye yol önerileri vererek, kişisel tercihlerine göre uyarlanabiliyor.

Honda görünüşe bakılırsa şehir içinde kullanımda çok büyük kolaylıklar sağlayabilecek bir araçlar karşımıza çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.