Facebook Canvas reklam aracını Instagram'a uyarlıyor

Facebook Canvas reklam aracını Instagram'a uyarlıyor

Geçtiğimiz yıl 26.89 milyar dolar reklam geliri elde eden Facebook'un sıkça tercih edilen reklam alanı Canvas Instagram'a uyarlanıyor. Döngü formatının yanı sıra tek görsel, video, slayt gösterisi gibi diğer tüm reklam modelleri ile hikaye anlatmada kolaylık sağlayan Canvas, mobilde de tam ekran görünebildiği için birçok reklamcı tarafından sevilerek kullanılıyor.

Dünya genelinde 5 milyon aşkın işletmenin kullandığı Instagram'ın aylık 700 milyon aktif kullanıcısı var. Instagram için oldukça önemli bir gelir modeli olacağı tahmin edilen Canvas'ın özellikle kullanıcı sayısı 250 milyonu aşan Instagram Hikayeler'e entegre edilmesi ile kullanıcılar mükemmel reklamlar deneyimleyebilirler.

Instagram Blog'dan yayınlanan açıklamada işletmelerin mevcut organik hikayelerini yayınladıktan sonra, bu içerikleri reklam kampanyalarında kullanmak üzere kaydedebilecekler. Reklam yönetimleri yine Power Editor ve Ads Manager aracılığı ile gerçekleştirilebilcek.

Aşağıdaki örnekte, yatak markası Casper'ın Instagram Hikayeler'de Canvas'ı kullanarak oluşturduğu reklam örneğini görüyoruz. Reklamda markanın eğitici bir video ile ürünün kişiye kattığı değeri, tanıkları da kullanarak anlattığını görmekteyiz.

https://vimeo.com/233493794

Instagram'ın özelliklerine entegre olacak

Orgnik hikayelerini Instagram'da reklam olarak kullanmak isteyen reklamcılar, Instagram Hikayeler'in yüz filtresi, Boomerang videoları gibi fark yaratan özelliklerinden faydalanabilecekler.

https://vimeo.com/233494349

Instagram Hikayeler'de reklam oluşturma ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında hizmete sunulmuştu. Instagram'daki toplam kullanıcıların yüzde 80'i en az bir işletme hesabını takip ediyor. Bu nedenle Canvas şablonları, işletmelerin marka tanıtımı ve yeni müşteriler kazanmanın yanı sıra ürün satışlarını arttırmak için de mükemmel bir araç olabilir. Reklamverenin işini oldukça kolaylaştıracak olan Canvas'ın önümüzdeki haftalarda küresel olarak kullanıma açılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.