Facebook yeni video özelliği Instant Videolar'ı test ediyor

Facebook yeni video özelliği Instant Videolar'ı test ediyor

Sosyal medya devi Facebook bugünlerde kullanıcıların uygulama içindeki video yüklemelerini beklemeden izleyebilecekleri bir video özelliği üzerinde çalışıyor. Instant Videolar adı verilen özellik ile kullanıcılar uygulama içinde videoları cep telefonlarının veri paketini kullanmadan izleyebilecek. Facebook, telefonun wi-fi bağlantısı ile temas ettiği noktada videoları otomatik olarak indirecek ve kullanıcısına sunacak. Bu sayede uygulama içinde kaydedilen videolar sonrasında mobil veri paketini etkilemeden izlenebilecek.

Yayıncılar faydanalanabilir 

Kullanıcıların mobil internet paketlerini korumaya yönelik bir adım gibi görünen Instant Videolar gelecekte olacakların da habercisi bir yerde. 2019 yılında internet üzerinden tüketilen içeriğin yüzde 80'ninin video içerikleri olması bekleniyor. Hatırlayacağınız üzere Facebook son zamanlarda Instant Articles üzerine bir takım yeni özellikler getirmişti. Bunlardan en çok dikkat çekenleri ise içeriklerin analiz edilebilmesi ve bu alanda reklamların yayınlanabilecek olmasıydı. Facebook Instant Videoları, çok yakın zamanda yayıncılar için hayati bir öneme sahip olacak video içeriklerine yönelik projelerde kullanabilir. Yapılan tüm bu yenilikler zaman içinde bir sosyal ağdan öte, küresel bir topluluk misyonuyla yoluna devam eden şirketin önemli kilometre taşlarından biri olan 'Informed Community' olma çabasına her geçen gün yaklaştığını gösteriyor.

Öte yandan izleme deneyimini geliştirmeye dönük bir adım olan bu yenilik ile Facebook, uygulama içinde daha fazla kullanıcıyı daha uzun süre tutmayı başabilir. Videoların yükleme süresini ortadan kaldırmak veya kısaltmak, videoların wi-fi üzerinden mobil veriyi paketini etkilemeden indirilebilmeleri bir çok Facebook kullanıcısını cezbedecektir.

Facebook, Instant Videoları Android uygulaması üzerinde küçük bir grup arasında test ettiğini TechCrunch'a yaptığı bir açıklamada duyurdu. Üzerinde 'yıldırım' işareti olan bu videoların kullanıcı Haber Kaynağı'nda ise nasıl ve ne kadar sıklıkta çıkacağı bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.