Apple'ın bu akşam düzenleyeceği iPhone etkinliğinden beklenen yenilikler

Apple'ın bu akşam düzenleyeceği iPhone etkinliğinden beklenen yenilikler

Bugün Türkiye saati ile 20:00'da başlayacak ve canlı bloglamayla aktaracağımız Apple özel etkinliği, yeni iPhone modelleri de olmak üzere pek çok yeniliğe ev sahipliği yapacak. Bu haberimizde Apple özel etkinliğinde karşımıza çıkmasını beklediğimiz tüm yenilikleri sizler için sıraladık.

1.000 dolarlık iPhone X

Etkinliğin en önemli konuğu olacak olan iPhone X, iPhone ailesinin 10'uncu yılına özel olarak geliştirildi. Çerçevesiz ekran tasarımı ve OLED panel kullanması beklenen iPhone X, bugüne kadar karşımıza çıkan en pahalı iPhone modeli olacak. 3 GB RAM ve 6 çekirdekli A11 Fusion işlemcisi ile gelecek olan X'in 1.000 doların üzerinde bir fiyat etiketi ile satışa çıkması bekleniyor.

iPhone 8 ve 8 Plus

Uzun zamandır iPhone 7S ve 7S Plus olarak adlandırılması beklenen modellerin karşımıza iPhone 8 ve 8 Plus olarak çıkacağını sizlere dün aktarmıştık. iPhone 7 ailesinin devamı niteliğinde olacak olan yeni 8 serisi, tasarımsal anlamda bir önceki model ile aynı hatlara sahip olacak. Model isimlerinden S'in çıkarılması ise S markasının bir daha kullanılmayacağı yönünde dedikodular çıkmasına da neden oldu. Gelecekte S takısına sahip bir iPhone modeli görüp göremeyeceğimizi ise zaman gösterecek.

Apple Watch

Akıllı saat pazarının en önemli ismi olan Apple, etkinlikle birlikte Apple Watch modellerini yenileyebilir. Tanıtılması beklenen Apple Watch'ın en dikkat çekici özelliği ise hücresel veri (LTE) desteğine sahip olabileceği. Bu destek sayesinde iPhone'lara bağımlı kalmayacak olan Watch, aynı zamanda yeni yazılım, renk ve kordon seçeneklerine de sahip olacak.

Apple TV ve AirPods

Geçtiğimiz Ağustos ayında Apple TV'nin 4K desteği kazancağını sizlere aktarmıştık. Gelen dedikodulara göre Apple, güncellenmiş bir Apple TV tanıtacak. Tanıtılacak olan Apple TV, 4K desteğinin yanı sıra 2017 yılında sıkça karşımıza çıkan HDR desteğine de sahip olacak. İlk olarak geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan Apple'ın tamamen kablosuz kullanlıkları olan Airpods'ların bu etkinlikle birlikte yenilenebileceği de konuşulanlar arasında.

macOS High Sierra, iOS 11 ve ARKit

Geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen etkinlikle birlikte tanıtılan macOS High Sierra ve iOS 11 işletim sistemleri beta sürecini etkinlikle birlikte sonlanması ve tüm kullanıcılar için erişilebilir hale gelmesi bekleniyor. WWDC 2017'de karşımıza çıkan bir diğer yenilik olan ARKit ise etkinlikle birlikte tekrar karşımıza çıkabilecekler arasında.

iPod Touch

iPhone etkinliğinde karşımıza yeni bir iPod Touch modelinin çıkabileceği de konuşulanlar arasında. iPhone 8/8 Plus ve X modellerinde de olacak olan yüz tanıma teknolojisine de sahip olması beklenen 7. nesil iPod Touch, iOS'in son versiyonu olan iOS 11 işletim sistemine sahip olacak.

HomePod ve iMac Pro

Daha önceleri önümüzdeki Aralık ayında satışa sunulacağı duyurulan HomePod ve iMac Pro'nun detayları yarın gerçekleştirilecek olan iPhone etkinliğinde paylaşılabilir. Hatırlatmak gerekirse modeller WWDC 2017'de tanıtılmış fakat detaylı bilgileri paylaşılmamıştı.

Türkiye saati ile 20:00'da etkinliğin tüm detaylarını sizlerle paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.