Yandex Türkiye arama ve harita servislerini ayırıp, yeni bir ülke müdürü atadı

Yandex Türkiye arama ve harita servislerini ayırıp, yeni bir ülke müdürü atadı

Türkiye'de yeniden güçlenmek isteyen Yandex, Yandex Türkiye’de yönetiminde yeniden yapılanmaya gittiğini ve yeni bir ülke müdürü atadığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre Yandex, Arama Motoru ve Harita Servisleri operasyonlarını birbirinden ayrı tutacak. Halihazırda Harita Servisleri Müdürü olarak görev yapmakta olan Onur Karahayıt da bu yeni dönemde Yandex Türkiye Harita Servisleri Ülke Müdürü olarak görev yapacak.

Yandex Türkiye’nin Harita Servisleri alanındaki tüm operasyona liderlik yapacak olan Karahayıt, arama motoru tarafından bağımsız olarak şekilde pazarlama ve iş geliştirme süreçlerini yönetecek. Türkiye'de hali hazırda en çok kullanılan Yandex servislerinden biri olan Yandex.Haritalar'ı daha da popüler hale getirmeyi hedefleyen Karahayıt yeni göreviyle ilgili şu paylaşımı yapıyor;

Onur Karahayıt - Yandex

Harita teknolojileri ve konum bilgisi artık yaşamın olmazsa olmazı. Yandex’in Rusya’dan sonra Türkiye’de de gerçekleştirdiği bu yapısal değişiklikle geleceğin teknolojisi olarak adlandırılan birçok yeni ürüne de temel niteliğinde olan harita servislerinin gelişimine ivme kazandıracağız ve 2013 yılından beri liderlik ettiğimiz Türkiye harita ve navigasyon sektöründe “ilk”leri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu yapılanma aynı zamanda Yandex’in harita servislerine ne denli önem verdiğinin ve Türkiye’de de bu sektöre yatırımlarının artarak devam edeceğinin de bir göstergesidir.

NASA'da Mars yüzeyinin haritalanmasını araştırdı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İnşaat Mühendisliği mezunu olan Onur Karahayıt, 2009’dan itibaren 1,5 yıl boyunca NASA’nın Mars projesinde, Mars yüzeyinin robotlarla haritalanması konusunda araştırmacı olarak aktif görev alan bir isim. Kurumsal tarafta Trimble ve Intergraph gibi navigasyon ve haritacılık sektörünün lider teknoloji üreticilerinin ABD’deki genel merkezlerinde Ürün Müdürü ve Proje Müdürü olarak çalışan Karahayıt, 2014’ten bu yana Yandex Türkiye bünyesinde görev yapıyor.

Bu yeni yapılanmandan sonra Yandex'in özellikle arama motoru ve Yandex.Mertica gibi ürünler tarafında hızlanıp hızlanmayacağını merakla bekliyoruz. Bu ürünlerden sorumlu ülke müdürünün de Zafer Sever olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.