Geçen yıl Hertz'den yatırım alan Luxe, Volvo tarafından satın alındı

Geçen yıl Hertz'den yatırım alan Luxe, Volvo tarafından satın alındı

Otomobillerin park yeri bulma sorununa vale ile çözüm getirmek isteyen ve geçen yıl araç kiralama şirketi Hertz’ten stratejik yatırım alan Luxe, Volvo tarafından satın alındı.

ABD merkezli girişim Luxe, kısa süre önce kapıdan kapıya vale hizmetini durdurup yeni bir hizmet sunacağını açıklamıştı. Hatta bu e-posta girişimin kapanacağına dair yorumlara da neden olmuştu. Fakat Luxe CEO’su Curtis Lee ise halen ayakta kalabilecek nakite sahip olduklarını açıklayarak şüpheleri dağıtmıştı. Yeni gelen resmi açıklamaysa Luxe’ün bedeli açıklanmayan bir anlaşmayla Volvo Cars bünyesine katılacağını gösteriyor.

Luxe’un teknoloji altyapısını, önemli çalışanlarını ve diğer varlıklarını bünyesine katan Volvo, bu satın almayla dijital hizmetlerini zenginleştireceğini dile getiriyor. Sürücüsüz ve elektrikli araçlar geliştirmekle yakından ilgilenen şirket Curtis Lee’nin Volvo Cars’da Dijitalden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak konumlandıracak ve görünüşe bakılırsa dijital hizmetler konusunda da iddialı bir otomotiv devi olmak için çaba harcayacak.

Volvo asleep İsveç menşeli bir otomobil markası olsa da şu anda Çinli Geely Holding bünyesindeki bir marka. Dolayısıyla bu satın almanın karar merkezinin de Çin olduğu düşünülebilir. Önümüzdeki dönemde Volvo’nun ne gibi servisler sunacağını ise merakla beklemeye devam ediyoruz.

Luxe’ün geçen yılki yatırımının 140 milyon dolar değerlemeli olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.