CT: Google HTC'yi satın alıyor

Google, Tayvan merkezli akıllı telefon üreticisi HTC'yi satın alabilir. Tayvanlı Commercial Times (CT) haber sitesine göre, ikili arasında bir süredir devam eden görüşmelerde son aşamaya gelindi.

HTC'nin son dönemde düşen satışlarının da etkisiyle finansal açıdan zorlu bir süreçten geçiyor olması, görüşmelerin en önemli ateşleyicisi, habere göre. Diğer taraftan Google için de bu, önemli fırsat olabilir zira farklı üreticilerle çalışan şirket donanım-yazılım uyumunda "mükemmelliği" kendi sahip olduğu bir şirketle sağlayabilir.

Motorola'da bulamadığını HTC'de bulabilir mi?

Ancak önemli bir soru(n) Google'ın donanım üreticisi satın almak konusundaki sicili. Halihazırda Motorola'yı satın alan ve bir süre sonra Lenovo'ya satan Google'ın yeniden böyle bir anlaşmaya yanaşıyor olması, şüphe uyandırıcı. Buna rağmen aradan geçen sürede Google'ın Pixel'i çok daha iddialı bir telefon haline getirme ihtiyacı doğmuş olabilir. Diğer taraftan Google, Motorola'da yaptığı hataları HTC ile tekrarlamayabilir. HTC, halihazırda Google Pixel'in üreticisi konumunda.

Haberin akla daha yatkın gelen tarafı ise Google'ın HTC'yle stratejik bir satın alma/yatırım yapacağı ya da HTC'nin akıllı telefon biriminin Ar-Ge bölümünü satın alacağı notları. HTC'nin sanal gerçeklik birimi ise şirket içinde ayrı konumlanıyor. Google'ın bu birimi de satın alıp almamakla ilgilenmeyeceği net değil.

Milyarlarca dolarlık bir yatırım anlamına gelecek potansiyel satın almayı bugünün koşullarına göre değerlendirmeye çalışmak büyük bir hata olur. Google'ın orta ve uzun vadeli hedeflerinde mobile yeni bir soluk getirmek önemli bir yer tutuyor. Yapay zeka, sürücüsüz otomobiller ve alternatif gerçek platformları, bu iddianın üç önemli dayanağı. HTC satın almasının, bu çalışmalar açısından da anlamlı olması gerekiyor. Yine de Google ve HTC birleşmesinin, şirketin Apple ile akıllı telefon rekabetinde avantaj sağlayabileceği ortada.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.