Otelz, Sankonline liderliğinde 13 milyon TL yatırım aldı

Otelz, Sankonline liderliğinde 13 milyon TL yatırım aldı

Online otel rezervasyon platformu Otelz, Sankonline liderliğinde 13 milyon TL yatırım aldı. Otelz'in bizimle paylaştığı bilgilere göre, Sankonline tura 11 milyon TL ile hakim katılım sağlarken; Howzat Partners ve girişimin mevcut yatırımları 2 milyon TL ile katıldılar. Otelz aldığı yatırımla uluslararası arenada iddiali bir platform haline gelmeyi hedefliyor.

Zira Otelz CEO'su Bertan Aner yaptığı açıklamada, küresel arenada ses getireceğine inandıkları yeni bir teknolojik altyapı üzerinde çalıştıklarını söylüyor.  "Aynı zamanda yenilenmiş mobil uygulama ve çok dilli web/mobil site projelerimizi kısa bir süre sonra hayata geçireceğiz. Böylece yerel pazardaki liderliğimizi pekiştirerek, uluslararası pazarlarda yeni iş birlikleri gerçekleştireceğiz" diyor.

Açıklamasında Booking.com'un Türkiye faaliyetlerinin durdurulması sürecine değinen Aner, pazarda liderliği üstlendiklerini ve otelcilerin zararını minimum seviyeye çekmeye çalıştıklarını not ediyor.

Türkiye girişim ekosistemindeki yatırımlarını çeşitlendirmeye devam eden Sankonline'ın Otelz yatırımı, girişimin gösterdiği hızlı büyüme ve küresel açılım potansiyellerini destekliyor. Sankonline Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Konukoğlu, yatırımla ilgili  "Otelz.com bir süredir takip ettiğimiz ve hızlı büyümesinin yanında, doğru teknolojik hamleler yapan bir girişim olduğu için, bu yatırımın Türk turizmine katkı sağlayacağını da düşünerek yatırım turuna liderlik ettik. Bundan sonra hem yerel hem de küresel pazarlarda otelz.com 'un başarılarını hep birlikte takip ediyor olacağız" diyor.

Otelz bugün 7 bin 500'den fazla otele ön ödemesiz online rezervasyon imkanı sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.