Tamamen elektrikli 2018 Nissan Leaf tanıtıldı

Tamamen elektrikli 2018 Nissan Leaf tanıtıldı

Uygun fiyatlı elektrikli otomobil yarışına katılmak isteyen Nissan, Leaf modeli ile karşımızda. İlk olarak 2010 yılında tanıtılan Leaf, zamanla gelişerek son halini aldı. Tesla Model 3 ve Chevy Bolt modellerine rakip olarak konumlanan Nissan Leaf, fiyat anlamında rakipleri ile yarışsa da, menzil anlamında geride kalıyor.

40 kWh büyüklüğünde bir batarya ile gelen 2018 model Leaf, Nissan'ın iddiasına göre tam şarj ile 240 km'lik bir menzile sahip. Leaf'in bir önceki modelinin 30 kWh büyüklüğünde bir batarya kullandığını ve sadece 170 km menzile sahip olduğu düşünüldüğünde 240 km menzil başarılı gibi dursa da menzil anlamında en büyük rakipleri olan Tesla Model 3 ve Chevy Bolt'un gerisinde kalıyor.

Menzil anlamında rakiplerinin gerisinde

Tesla Model 3'ün minimum 346, Chevy Bolt'un ise 380 km menzile sahip olduğunu da hatırlatalım. Nissan, Leaf modelinin menzilini önümüzdeki yıla kadar artırmak için çalışmalarını da sürdürüyor.

Nissan'ın e-Pedal teknolojisi ile gelen 2018 Nissan Leaf, tek pedal üzerinden hem hızlanmanıza hem de freni kontrol etmenize olanak tanıyor. 2018 yılının başında ABD, Kanada ve Avrupa'da satışa çıkacak olan Nissan Leaf, 30 bin dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Nissan'ın geliştirdiği ProPILOT otonom sürüş özelliklerine de sahip olacak olan Leaf, Tesla modelleri kadar gelişmiş otonom özellikleri sunamasa da sürüş deneyimini kolaylaştırmayı hedefliyor. Uygun fiyatlı ve tamamen elektrikli bir otomobil arayanlar için başarılı bir tercih olan Leaf, kısa menzil sorununu çözebilirse oldukça iddialı bir alternatif haline gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.