Sürücüsüz otomobil üzerine çalışan 20 şirket hakkında bilmeniz gereken 20 şey

Sürücüsüz otomobil üzerine çalışan 20 şirket hakkında bilmeniz gereken 20 şey

2017 yılı sürücüsüz otomobillerin geleceği için önemli bir yıl olacak ve önümüzdeki 5 yıl içinde muhtemelen tüm otomobil üreticileri bu alanda bir şeyler yapmış olacak. Özellikle 2021 yılının hem teknolojik hem de yasal gelişmeler açısından kırılım yılı olması bekleniyor ve şimdiden 20 şirketin otonom araçlar konusundaki kaydadeğer çalışmalarından bahsetmek mümkün.

Sözü fazla uzatmadan otonom veya diğer bir adıyla sürücüsüz otomobillerin geleceğine dair 20 önemli bilgiyi sıralayalım;

1) Tesla, 2018'de tamamen otonom sürüş sağlayan aracını yollara çıkarmayı hedefliyor. Şirket bu hedefe dönük yapay zeka alanında satın almalar da yapıyor fakat Elon Musk'ın bu planı da ertelemesi sürpriz olmaz.

2) Özel araç çağırma uygulaması olarak işe başlayan Uber, tarihin en iyi açılımlarından birini yapmak üzere. Pittsburgh'da otonom sürüş testlerine başlayan şirket, Volvo ile 300 milyon dolarlık bir anlaşma yapmış ve sürücüsüz tır geliştiren Otto'yu Ağustos ayında satın alarak niyetini iyiden iyide aşikar etmişti.

3) Google'ın sürücüsüz araç dikeyine adım atmaması elbette düşünülemezdi. Hatta bu konuda en önde giden şirketlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Kesin bir tarih verilmiş değil ama Google'ın 2020 yılında otonom sürüş teknolojisini hazır hale getirmesi bekleniyor. Google'ın otonom araçları şu ana kadar 2,3 milyon mil katetmiş durumda.

4) Yalın üretim disipliniyle bilinen Toyota, Kasım ayında yapay zeka ve robotik teknolojilerine 1 milyar dolar ayıracağını duyurdu ve 2020 yılında otonom araçlarını hazır hale getirmek istiyor.

5) Alman otomotiv devi BMW elini biraz daha çabuk tutmak istiyor. Gelecek yıl 40 tane sürücüsüz aracını Münih'te denemek isteyen şirket, iNext adlı projesiyle 2021 yılında tamamen elektrikli otonom aracını yollara çıkarmak niyetinde.

6) Volvo denince akla güvenlik geliyor ve şirket 2020'de hiç bir ölümlü kazaya karışmama hedefine otonom teknolojilerle ulaşmak istiyor. Uber ile statejik bir anlaşma yapan Volvo, 2017'de farklı şehirlerde 100 araç ile test yapmayı ve 2020'de tamamen sürücüsüz otomobillerini pazara sunmayı planlıyor.

7) Nissan, ProPILOT projesiyle bu alandaki yeteneklerini Japonya'dan sonra Avrupa, Çin ve ABD'de de denemek niyetinde. Nissan için de tam donanımlı sürücüsüz otomobil üretme yılı 2020.

8) Amerikan devi Ford da 4-5 yıl içinde hedefe ulaşmak isteyenlerden. BMW gibi özel araç çağırma alanına eğilen Ford, 2017'de Avrupa'daki test aracı sayısını 30'dan 100'e çıkarmak istiyor. Ford'un Çinli Baidu ile birlikte Velodyne adlı sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren bir şirkete yatırım yaptığını da hatırlatalım.

9) Lyft'e 500 milyon dolar yatırım yapan General Motors geçtiğimiz Mart ayında otonom araç geliştirme işine 1 milyar dolarlık bütçe ayırdığını açıklamıştı. General Motors'un hünerlerini görmek için Lyft'i takip etmekte fayda var.

10) Mercedes-Benz'in çatı şirketi Daimler, sadece yolcu araçları değil tır ve kamyon gibi yük araçlarını da yapay zekaya emanet edecek. Hatta bu alandaki çalışmalarına öncelik verdiğini söylemek de mümkün. Hedef, ilk sürücüsüz kamyonu/tırı 2020 yılında otoyola çıkarmak.

11) Alman devi Audi bu konuda derinden giden şirketlerden. Sürücüsüz bir Audi A7, 2015 yılında 500 mil yol kattetti. Şirketin 2012 yılında Nevada'da, 2014 yılında ise Kaliforniya'da sürücüsüz araç testleri için izin aldığı biliniyor ama şirketten gelen net bir hedef açıklaması yok.

12) Çin'in en büyük arama motoru Baidu, Google gibi sadece bir arama motorundan ibaret değil. Sürücüsüz araç testlerine Pekin ve Kaliforniya'da devam eden şirket 2021'de toplu üretime başlamak istiyor.

13) Japonya'nın bir diğer otomobil üreticisi Honda, SanFrancisco'da Mart 2015'ten bu yana testlerini sürdürüyor. İşler yolunda giderse Honda'nın sürücüsüz araçları 2020'de yollarda olacak.

14) Hyundai, ya gerçekten biraz geriden geliyor ya da büyük konuşmayı sevmiyor. Şirketin hedefi 2020'de sürücüsüz yeteneklerini sergilemek, 2025'te yüksek oranda otonom aracını, 2030'da ise tam otonom aracını yollara çıkarmak istiyor.

15) Her ne kadar bir otomobil markası olmasa da Bosch'un da teknolojileri geliştirmekte mahir bir şirket olduğu malum. Alman şirketin otonom sürüş teknolojilerine özel bir birimi var ve yeni nesil radar sistemleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirket 2013'ten bu yana halka açık otoyollarda test yapıyor. Tesla'ya da teknoloji sunan şirket önümüzdeki 10 yılda tam otonom sürüş teknolojilerini pazara sunmayı hedefliyor.

16) PSA Groupe da 2020'de tam otonom araçlarını yollara çıkarmak isteyen üreticilerden. Avrupa'nın en büyük ikinci otomobil üreticisi olarak bilinen şirketin çatısı altında Peugeot ve Citroën gibi bilindik markalar var.

17) Elektrikli araç dünyasının sıradışı oyuncusu Faraday Future, henüz konsept araçlarıyla adından söz ettirse de şirket 2020'de otonom araçlarıyla kendine yer açmak istiyor.

18) Çinli LeEco da hem elektrikli hem de otonom araçlar üzerine çalışan bir şirket. Eylül ayında 1 milyardan biraz daha fazla yatırım alan şirket 400 bin araç üretim kapasitesine sahip bir tesis içn 1,8 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Faraday Future ile stratejik ortaklık yapan ama mali sorunlar yaşayan şirketin planları henüz net değil.

19) Apple'ın iPhone gibi bir devrimi otomotiv dünyasında da yapıp yapmayacağı meçhul ama şirketin bu alandaki çalışmaları artık kesinleşmiş durumda. Tabi Apple basın mensuplarına davetiye gönderene dek net bir tarih vermek zor. Yine de Apple'ın Project Titan adıyla Tesla'ya rakip bir şeyler yaptığını herkes biliyor.

20) Didi Chuxing, sadece Uber'i Çin'den çıkarmakla kalmadı Apple'dan 1 milyar dolarlık bir yatırım da aldı. Şirketin sürücüsüz otomobil tarafındaki çalışmaları devam ediyor ama Apple gibi Didi'nin planları için de net bir tarih vermek zor.

Görsel Kaynak: Pexels.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.