Motif: Minimalist mobil oyun severler için yeni bir alternatif

Motif: Minimalist mobil oyun severler için yeni bir alternatif

Mobilde yerli minimalist bulmaca oyunların sayısı günbegün artıyor. Ancak bunlardan pek azı sanatsal öğeleri oyunda dengeli bir şekilde barındırarak oyun keyfini öne çıkarabiliyor. Yapımcıların bu yönde ilk deneyimi olmasına rağmen başarılı bir ürün ortaya koydukları yeni bir alternatif Motif, 30 Ağustos'ta App Store'da yayınlandı.

Evli iki eş, Tarık Cantürk ve Yeliz Sümbül tarafından kurulan YeTa Games imzalı Motif, daha önce amatör oyun denemeleri yapan ikilinin ODTÜ Atom'a kabul edildikten sonraki ilk işi. 5 aylık bir süreçte geliştirilen oyun, Unity motorunun 2 boyutlu altyapısını kullanıyor. Yaklaşık bir hafta önce, tüm dünya genelinde yayınlanan Motif, bugüne kadar en çok ABD, İngiltere, Çin, Rusya'da indirildi.Onları  Türkiye, Fransa, Almanya takip ediyor.

Türkiye'de 6,99 TL'den sunulan Motif, bugüne kadar 2 bin kez indirildi. Motif'i geliştirmeye devam ettiğini söyleyen ekip, yakında bir level editör yayınlayacak. Ekibin uzun vadeli hedefi öncelikle 2D, sonrasında 3D konsol kalitesinde oyunlar yapmak.

Motif, daha önce yine bağımsız bir yerli mobil oyun olarak raflarda yer alan Voi gibi haleflerini keyifle oynayan kitleleri hedefliyor. İki oyunu da deneyecek kullanıcılar, Motif'in sanatsal açıdan geliştirilmesi gereken yönleri olduğunu düşünebilir. Ancak bu bazılarının Motif'i daha çok beğenmesine engel değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.