Apple'ın en önemli ürünü iPhone 8 değil iPhone X olacak

Apple'ın en önemli ürünü iPhone 8 değil iPhone X olacak

Hollanda merkezli bir web sitesi olan iCulture'ın haberine göre Apple'ın bundan sonraki en önemli ürünü iPhone 8 değil iPhone X olacak. Tabi ki iPhone 8 de varlığını sürdürecek ancak ne yazık ki iPhone'un en çok ses getiren modeli olamayacak.

iCulture'ın iddiasına göre koruyucu çerçevesi olmayan iPhone'lara iPhone X adı verilecek. Bu iddianın temelini güvenilir bir kaynağa dayandıran iCulture bilginin Apple tarafından Cupertino'da kendilerine aktarıldığını söylüyor. iCulture'ın bahsedilen kaynağı daha önce de 10.5 inçlik iPad Pro konusunda haklı çıkmıştı.

Şimdiye kadar bu konuda her hangi bir kanıt bulunmadı ancak yine de ABD basını  bir sonraki en önemli ürünün iPhone X ismine sahip olacağına inanıyor.

Aslında ortaya atılan ilk söylentiler bu yılın en iyi iPhone'unun sıradan isim şemasının dışına çıkarak "7s" ismini alacağı yönündeydi. Zira 2017 yılı ilk iPhone'un piayasa sürülmesinin 10. yıl dönümüne denk geliyor ve Apple'ın bu durumu kutlamak için bu tarz bir yol seçmesi olası. Üstelik daha önce de teknoloji bloglarında iPhone ‘Edition’ ve iPhone X  isimlerinden söz edilmişti ancak basın nedense yeni çıkacak ürün için iPhone 8 ismini uygun gördü.

iPhone X, şimdiye kadar bir çok kişiye akla yatkın bir seçim olarak göründü. Ne de olsa ilk iPhone'dan bu yana tam 10 yıl geçti ve bu isim iPhone'un bir kaç nesil atladığını düşündürtüyor. Bu arada X'e Apple ürünlerinde daha önce rastlandığını hatırlatalım. Mac OS X ürünü yeni iPhone'un isminin X olabileceğine dair adeta bir işaret niteliğinde! Yine de bir takım basın mensupları iPhone Edition  daha havalı buluyor. Üstelik 9to5Mac 'in yakın zamanda yaptığı bir habere göre iPhone'un telefon kasasını yapan şirketler, Apple'ın iPhone Edition'ı tercih ettiğini belirtti.

Tüm bunların yanı sıra Apple'ın yakın zamanda piyasaya süreceği 2 iPhone daha var. Ancak bu iPhoneların tasarımında koruyucu çerçeve kullanıldığı için çok ilgi çekeceği düşünülmüyor. Şimdiye kadar iPhone 7s ve 7s Plus olarak anılan telefonlar iCulture'ın haberine göre aslında iPhone 8 olarak anılacaklar.

Tüm bu söylentiler, ancak Apple'ın bu ay gerçekleşecek etkinliğinde açıklığa kavuşacak. Yine de iPhone hayranlarına küçük bir hatırlatma yapalım. Cihazın ön siparişleri15 Eylül'de dağıtımları ise 22 Eylül'de gerçekleşecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.