Jaguar'ın desteğini alan blockchain girişimi trafik datası toplamayı hedefliyor

Jaguar'ın desteğini alan blockchain girişimi trafik datası toplamayı hedefliyor

İngiltere merkezli yeni bir girişim, Ethereum'un gücünü de arkasına alarak kullanıcıların trafik verilerini paylaşmaları karşılığı ödüllendirileceği yeni bir blockchain platformu üzerinde çalışıyor.

Oldukça değerli yatırımcıların desteğini arkasına almış olan DOVU isimli girişim, elde edeceği dataları bireyler ve şirketlerin kullanımına sunabileceği güvenli bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Bu platform üzerinden de müşteriler, trafik yoğunluğu, hava durumu ve aklınıza gelebilecek bir çok farklı konuda veriye erişebilecekler.

Techcrunch'ın haberine göre DOVU, Jaguar Land Rover'ın yatırım kolu olan InMotion Ventures'dan ve İngiltere Hükümeti'nin yenilikçi işleri desteklemek amacıyla kurduğu bir yatırım fonu olan Creative England'dan yatırımlar aldı fakat miktara yönelik bir bilgi paylaşılmadı.

Toplanan verilerin farklı şirketler tarafından kullanılması dışında var olan hizmetlerin daha efektif ve verimli hale getirilmesi amacıyla da kullanılması amaçlanıyor. Örneğin hava durumu, coğrafik veriler ve yol verilerini birleştirip taşımacılık şirketlerinin olası risklerini azaltmalarını sağlamak, daha akıllı politikalar izlemelerini sağlamak için sigorta şirketleri ile paylaşmak gibi...

DOVU, araç sahiplerinden alacağı bu bilgiler karşılığında DOV adını verdiği ethereum tabanlı kripto parayı kazanmaların sağlayacak ve ilerleyen dönemlerde bunu yine taşımacılık odaklı hizmet satın almak için kullanabilecekler. Satın alınabilecek hizmetlerin ne olacağı henüz paylaşılmasa da yakıt, bakım, araç kiralama ve diğer hizmetler olabileceği aşikar.

Şirketin CEO'su Irfon Watkins'ın geçmişinde veri odaklı video reklam platformu olan Coull da dahil bir çok girişime yatırım bulunuyor. Danışman kurulunda ise Ethereum Vakfı ve Rolls Royce Bespoke'un genel müdürü olan Lars Klawitter dikkat çekiyor.

Blockchain'in farklı kullanımlarına güzel bir örnek olacak olan DOVU, yeni projelerin geliştirilmesi için bir ilham kaynağı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.