Hyperloop yarışmasında kazanan ekip 324 km/sa hıza ulaştı

Hyperloop yarışmasında kazanan ekip 324 km/sa hıza ulaştı

SpaceX tarafından düzenlenen 2. Hyperloop kapsül tasarım yarışması geçtiğimiz gün SpaceX merkez ofisi yakınlarında inşa edilen test pistinde gerçekleşti. Yarışmada Almanya'dan WARR Hyperloop , İsviçre'den Swissloop ve Paradigm, ABD'den Northeastern ekibi ve Kanada'dan Memorial Üniversitesi ekipleri mücadele etti.

Kazanan ekip, 324 km/s hıza ulaşan (201 mil/s) Münih Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından inşa edilen WARR oldu. WARR ekibi dışındaki yarışmacılar yaşadıkları problemler dolayısıyla test sırasında yüksek bir hıza erişmeyi bile başaramadılar bu nedenle WARR diğer yarışmacıları rahatlıkla geride bıraktı. Buna rağmen ulaştıkları hız oldukça değerli bir hız.

SpaceX'in kurucu ortağı ve CEO'su Elon Musk'ın övgülerini kazanan bu ekip, Musk'ın yorumlarına göre daha geniş bir pistte deneme yapılması durumunda 500 mil/s hızını aşabilirler.

Üçüncü yarışma da düzenlenecek

Bu yarışmanın üçüncüsünü de düzenleyeceklerini duyuran Musk, yarışmanın tamamen gönüllü bir çaba olduğunu ve asıl övgüyü hak edenlerin SpaceX ve Boring Company'nin çalışanlarının olduğunu belirtiyor. Tüm süreci gönüllü bir şekilde organize eden çalışanlar aynı zamanda ekiplere gönüllü akıl hocalığı da yapıyorlar.

Geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen yarışmada da mücadele eden WARR, o yarışmadan da dereceyle ayrılmayı başaran ekiplerden biri ve o dönemde sadece 58 mil/s hıza erişebilmişlerdi. Aradan geçen süreçte ne kadar çok öğrendikleri ve ürünlerini nasıl geliştirdiklerini hızın neredeyse 4 kat artmasından anlayabiliyoruz.

WARR kapsülü, tamamen karbon fiberden yapılmış ve bu da ağırlığının azalmasına ve dolayısıyla neredeyse sürtünmesiz olan tüp içerisinde çok yüksek hıza ulaşmasına yardımcı oldu.

3. yarışmanın çok çekişmeli geçeceğini ve yeni rekorların kırılacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.