Armut, ABD'de Homerun markasıyla faaliyete başladı

Armut, ABD'de Homerun markasıyla faaliyete başladı

Türkiye'nin hizmet sektörü için pazar yerlerinden Armut, yurt dışı açılımına ABD ile başladı. ABD'de HomeRun markası adı altında faaliyet göstermeye başlayan Armut, yurt dışındaki tüm organizasyonlarını Türkiye'den yönetecek.

Yurt dışındaki organizasyonlarını yönetmek için uluslararası bir ekip kuran Armut, ABD'nin ardından başka ülkelere de giriş yapacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Armut Kurucu Ortağı Başak Taşpınar Değim, kendi sektörlerinde dünyada ilk 5 oyuncudan biri olduklarını ve ilk yurt dışı duraklarının yerleşmiş ve rekabetçi bir pazar olan ABD olmasının çok heyecan verici olduğunu dile getirdi.

Gelirlerin yüzde 20'sini oluşturacak

Ülkemizin teknolojik olanaklar ve beyin gücü açısından yurt dışı pazarlarını buradan yönetmemize olanak verecek kadar iyi durumda olduğunu belirten Değim, 2018 yılında Armut gelirlerinin yüzde 20’sinin yabancı pazarlardan gelmesini beklediklerinin de altını çizdi. Aylık 10 milyondan fazla sayfa gösterimi, 100 bin hizmet vereni ve 75 kişilik ekibe sahip olan Armut'un ABD pazarına başarı olup olmayacağını ise zaman gösterecek. Şirketin burada başta Amazon olmak üzere çok sayıda rakibi var.

Homerun üzerinden kullanıcılar bugün ev temizliği, boya badana, tesisatçı, fotoğrafçı ve kişisel eğitmen hizmetlerine ulaşabiliyor. Hizmet çeşitliliği de giderek artıyor. "Bundan sonraki amacımız Türkiye’de yakaladığımız müşteri memnuniyeti ve büyüme ivmesini yurtdışında da sürdürebilmek" diyor Değim.

2016'da yüzde 200 büyüdüğünü açıklayan Armut, sekiz yeni ülkeye açılacağını duyurmuştu ancak bu ülkelerin hangileri olacağını açıklamamıştı. Armut, Türkiye'de bugün 100 bin hizmet vereniyle her ay 130 bin üzerinde hizmet talebine cevap verdiğini paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.