Uber yeni CEO'sunu seçti

Uber'in Travis Kalanick'ten boşalan CEO koltuğunun yeni sahibi belli oldu. Gelen bilgilere göre Expedia CEO'su Dara Khosrowshahi, kendisine yapılan teklifi kabul ederek Uber'in yeni CEO'su oldu.

Uber'in CEO koltuğu için ilk adaylar arasında Meg Whitman (Hewlett Packard Enterprise CEO'su) ve Jeff Immelt (GE eski CEO'su) gibi farklı isimler anılmış, fakat bu isimler kısa süre içinde yapılan teklifi kabul etmediklerini açıklamıştı.

Khosrowshahi'ye teklif götürüldüğü ise kısa süre önce basına yansımıştı ve Khosrowshahi, Whitman ve Immelt gibi herhangi bir olumsuz açıklamada bulunmadı. Henüz resmi açıklama yapılmasa da yeni gelen bilgiler 2005'ten bu yana Expedia'nın CEO'su olan Khosrowshahi'nin teklifi kabul ettiğini ve Uber yatırımcılarından bu karardan memnun olduğunu gösteriyor.

Ailesi İran Devrimi'nden sonra ABD'ye göç etti

1969 Tahran doğumlu Dara Khosrowshahi, 1978 İran Devrimi'nden sonra 9 yaşındayken ABD'ye yerleşen göçmen bir ailenin çocuğu. Brown Üniversitesi'nden Elektrik Mühendisi diploması alan Khosrowshahi, USA Networks'te uzun yıllar yönetici olarak çalıştıktan sonra Expedia'ya transfer olan deneyimli bir yönetici. 2005'ten bu yana Expedia'nın değerini yaklaşık olarak 3'e katlaması ve 2017'nin ilk 8 ayındaki yüzde 32'lik yükseliş Khosrowshahi'nin yönetim başarısı hakkında fikir veriyor.

Khosrowshahi'nin genel başarısının yanında, Expedia gibi turizmle ilişkili bir şirketi yönetmiş olması da önemli bir detay. Zira Uber'in turizm seyahat acentalarıyla kesişen faaliyetleri var ve bu dikeydeki bir yönetici, diğer sektördeki yöneticilere göre Uber için daha avantajlı sayılabilir. Elbette Khosrowshahi'nin Uber'de ne kadar başarılı olacağını zaman içinde göreceğiz.

Hatırlatmak gerekirse Uber kurucusu ve CEO’su Travis Kalanick, Haziran ayında CEO’luk görevinden istifa etmişti. Bir çok skandala adı karışan Uber'deki bu önemli kararın yönetim kurulunun talebi üzerine gerçekleştiği belirtilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.