Beynimizi bilgisayara bağlamayı hedefleyen Neuralink, 27 milyon dolar destek aldı

Beynimizi bilgisayara bağlamayı hedefleyen Neuralink, 27 milyon dolar destek aldı

Elon Musk, beynimizi doğrudan bilgisayara bağlamak gibi bilim kurgu filmlerini aratmayan bir hayali gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor. Bunu yaparken bir yandan da yatırımcıları bu hayalin gerçek olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Şimdiye kadar 26,96 milyon dolarlık bir fon toplamayı başlayan Neuralink, SEC dosyasına göre bu miktarı hala 100 milyon dolara çıkarabilir.

Gazeteci Rolfe Winkler'in tweet'i sonrası gündeme gelen para toplama konusuna yanıt ise Elon Musk tarafından yine Twitter'dan verildi. "Neuralink yatırım toplamıyor" diyen Elon Musk, konuyu net bir şekilde açıklamış oldu.

Elon Musk'ın profili göz önünde bulundurulacak olursa yatırım fonunu 100 milyon dolara tamamlamak onun için hiç zor olmayacaktır. Görünüşe göre 27 milyon dolar şimdilik ihtiyaçları karşılıyor ve Elon Musk bu durumdan memnun.

Geçtiğimiz Mart ayında Elon Musk, insanların yapay zekaya ayak uydurabilmesi için bir insan-makine arabirimi geliştirmek istediğini belirterek Neuralink girişimini ortaya çıkarmıştı. Tabi bunu yaparken geleneksel bir bağlantı modeli geliştirilirse bu teknoloji o kadar çok etkili olamayacaktır ve potansiyel makina gücünü kullanamayabiliriz bu nedenle geleneksel ekran+kablo yöntemlerinin dışında bir makina-insan iletişim modelinin geliştirilmesi gerekiyor. Bu da gündeme cerrahi müdahale ile beynimize entegre edilebilecek implantları getiriyor.

Facebook'da benzer bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Kullanıcıların sadece zihinle, elle bir girdi olmadan, bir şeyler yazabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Tabi Facebook'un bu çalışması, Neuralink'in amaçları karşısında çok daha basit kalıyor.

Elon Musk böylece Tesla, SpaceX, Boring Company ve Neuralink ile beraber 4 dev şirketin CEO'luğu görevini üstlenmiş oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.