Google Adwords'e mobil açılış sayfaları düzenleme aracı geliyor

Google Adwords'e mobil açılış sayfaları düzenleme aracı geliyor

Mobil dünyanın en büyük problemlerinden biri cihazlardaki uyumluluk problemleri ve tabi ki kötü kullanıcı deneyimleri. Bir çok firmanın çok büyük fırsatlar kaçırdığı bu alanda AdWords oldukça önemli bir özelliği önümüzdeki haftalarda yayına alıyor.

Hemen çıkma oranının yüksek olduğu sayfalar genellikle kullanıcıların kötü deneyimlerinin olduğunu gösteriyor. Yavaş açılan sayfalar, kötü navigasyon veya aradığı şeyi bulamama, tüm bunlar bir açılış sayfasını gören kullanıcının kalma veya gitme nedenlerinden sadece bazıları.

Google, reklam verenlerinin mobil performanlarını artırmalarına yardımcı olabilmek amacıyla yeni "Landing Pages - Açılış Sayfaları" aracını bu yılın başlarında Google Marketing Next etkinliğinde duyurmuştu. Reklam verenler artık sitelerinin (tüm site dışında) detay sayfalarının mobil uyumluluğu ile ilgili detayları Adwords panelinden görebilecekler. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yayına alınacak bu özellik aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi görünecek.

Grafikteki gibi Landing Pages sekmesi, en çok tıklama/etkileşim alan sayfaları listeleyecek ve bu sayfalara yapılan tıklamaların ne kadar mobil dostu tıklama oranını gösterecek. Yani pazarlamacılar bu sayfada yer alan oranlara göre hangi sayfaları spesifik olarak değiştirmek/geliştirmek gerektiğine karar verebilecek.

Çok fazla mobil tıklama alan fakat mobil dostu olmayan sayfalar buradan tespit edilip önceliklendirilebilecek veya masaüstünden çok trafik alan sayfalar buradaki verilere göre mobil dostu değilse o sayfalarda da değişiklikler yapılabilecek. Tamamen pazarlama ekibinin kabiliyetiyle bu verilerin kullanım alanları değişecek.

Landing Page sekmesi her ne kadar arama, video ve görüntülü reklam ağlarında yer alacak olsa da şimdilik sadece arama ağındaki kampanyalarda "mobil dostu tıklama oranı" verisini gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.