Tesla'nın elektrikli kamyonu azami 480 km menzile sahip olacak

Tesla'nın elektrikli kamyonu azami 480 km menzile sahip olacak

Lüks otomobillerin ardından taşımacılık sektörüne de adım atmak isteyen elektrikli otomotiv üreticisi Tesla, Eylül ayında elektrikli kamyonlarını tanıtacağını açıklamıştı. Reuters'ın bugün paylaştığı bir habere göre Tesla'nın elektrikli kamyonları 320 ile 480 km menzile sahip olacak.

Taşımacılık sektörü düşünüldüğünde maksimum 480 km'lik menzil aslında oldukça kısa. Uzun mesafe yol yapan standart benzinli kamyonlar depolarının tam dolu hali ile neredeyse 1,600 km yol yapabiliyor.

Orta uzaklıktaki yolcukluklar için başarılı bir alternatif olmak için tasarlanan elektrikli kamyon, diğer tüm elektrikli araçların da en büyük problemi olan menzil sorununu aşabilirse gelecekte taşımacılık sektörünün vazgeçilmezlerinden biri olabilir.

Otonom sürüş özelliklerine sahip olacak

Geçtiğimiz Ağustos ayında Tesla'nın elektrikli kamyonlarının sürücüsüz araç teknolojilerini barındırabileceğini sizlere aktarmıştık. Eylül ayında karşımıza çıkacak olan elektrikli kamyon modeli eğer sürücüsüz araç teknolojilerine de sahip olursa uzun yol şoförlerinin işlerini ellerinden alabilir. Tanıtılmasına çok az bir süre kalan elektrikli kamyon ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktıkça sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.