Türkiye'de kurulan Waa2, ev, iş ve ürünler için arama motoruyla 12 ülkede aktif

Türkiye'de kurulan Waa2, ev, iş ve ürünler için arama motoruyla 12 ülkede aktif

Ev, araba, iş gibi farklı dikeylere odaklanan arama motoru Waa2.com, Türkiye başlayan macerasını küresel çapta sürdürüyor. İlan ve e-ticaret sitelerini indeksleyerek 35 ülkede kullanıcılara zaman kazandırıyor.

Mart 2014’te Gökhan Aygün tarafından Türkiye’de hayata geçirilen Waa2, bir kaç dikeyi bir araya getiren bir arama motoru. Günlük 100 milyondan fazla güncelleme/ekleme yapılan platform yerel siteleriyle (bkz: waa2.com.tr) 1000’den fazla iş ortağına trafik yönlendiriyor. 160 bin civarında kayıtlı e-posta adresine de günlük veya haftalık e-posta bildirimleri yapıyor.

Aramalara bağlı olarak filtreleme seçenekleri sunan Waa2, sonuç bulunamayan ilanlar için e-posta uyarısı oluşturup geri bildirim almanıza da imkan tanıyor.

ABD'den dünyaya açılıyor

Halen yazılım geliştirme tarafını Türkiye’de tutan Waa2, ticari ilişkilerini ABD üzerinden yönetiyor. Waa2’nın kurucusu Gökhan Aygün, çoğu Asya ve Kuzey Amerika’da olmak üzere özellikle 12 ülkeye odaklandıklarını söylüyor ve rekabetin sert olmadığı pazarları tercih ettiklerini ekliyor. Dünya çapında Trovit ve Mitula gibi rakipleri olan Waa2, rakiplerinin aksine farklı kategorilere neredeyse aynı düzeyde ağırlık veriyor. Diğer kategorilere ek olarak ABD sitesinde tekne/yat ilanlarını da topluyor.

Türkiye’deki önemli ilan siteleriyle iş ortağı olarak çalışan Waa2, gelir ortaklığı ve farklı reklam modelleriyle (CPC vs.) gelir elde ediyor. Beş kişilik bir ekiple yola devam ettiklerini söyleyen Gökhan Aygün, şu ana dek öz sermayeyle ilerlediklerini ve daha hızlı/etkili bir büyüme için uygun yatırım tekliflerine açık olduklarını da ekliyor.

Türkiye'deki ilanlar için Waa2.com.tr'yi araba/ev/iş veya ürün aramalarınız için kullanabilir, bu dikeylerde bir ilan siteniz varsa Waa2'yle iş ortaklığı başlatabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.