Elektrikli araçların pazar beklentisi ile birlikte yeni tedarikçiler de çıkıyor: LG

Elektrikli araçların pazar beklentisi ile birlikte yeni tedarikçiler de çıkıyor: LG

Güney Koreli elektronik devi LG fabrikası için, eskiden otomobil üreticileri sayesinde "Motor City" adını almış olan meşhur ABD eyaleti Detroit'i seçti. Detroit'in eteklerinde bulunan 250.000 metrekarelik tesis, önümüzdeki yıldan itibaren elektrikli araçlar için güç bileşenleri üretmeye başlayacak.

LG, otomobil piyasasında oldukça yeni ve hiç karbüratör veya buji gibi bileşenler üretmedi. Fakat son yıllarda otomobil dünyasının "elektrikli" motorlara dönüşmesi ve aynı şekilde otomobillerin yoğun olarak yeni teknolojileri kullanması LG için (ve aslında diğer elektronik firmaları için de) güzel bir fırsat yarattı.

"Araç Bileşenleri" bölümü açan LG, General Motors ile yaptığı anlaşmalar sayesinde oldukça hızlı büyüyen yeni bir iş koluna sahip oldu. GM ile yaptığı işbirliği ile LG, Chevrolet'in elektrikli otomobili Bolt için elektrik motoru, güç dönüştürücü, araç şarj cihazı, pil paketi ve piller, gösterge paneli ve hatta bilgi-eğlence sistemi gibi bir çok farklı parça satıyor. Bolt modelinin üretimi ve satışları arttıkça LG'nin bu yeni bölümünün gelirleri de aynı şekilde artacak demek pek de yanlış olmaz.

LG'nin araç bileşenleri bölümünün, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 artışla 1,5 milyar dolar gelir elde ettiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Belki de "yerli otomobil" üretimi konusuna harcadığımız veya harcamayı planladığımız zamanı ve bütçeyi bu alana ayırabiliriz. Görece yeni olan bu iş kolu için yerli şirketler olan Arçelik-Beko, Vestel gibi üreticilerin fırsatı değerlendirmesi sağlanabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.