Facebook kullanıcıları uygulama içinden 360 derece fotoğraf çekebilecek

Facebook kullanıcıları uygulama içinden 360 derece fotoğraf çekebilecek

360 derece fotoğraf özelliği kullanıma açıldığı günden itibaren Facebook'ta kullanıcılar tarafından 70 milyon fotoğraf paylaşıldı. Üstelik bu 70 milyon fotoğrafın hiç biri Facebook'un uygulama içinde yer alan kamerasıyla çekilmedi. Ancak Facebook bu durumu değiştirmeye kararlı.

Dün yapılan güncelleme ile birlikte kullanıcılar artık Facebook'un uygulama içi kamerasıyla 360 fotoğraflar çekip zaman tünelinde, gruplarda ya da albümlerde paylaşabilecek.

Daha önceleri 360 fotoğraf özelliğini kullanmak için telefonun kamerası üzerinde çektiğiniz panoramik fotoğrafları tekrar Facebook'ta açmanız gerekiyordu. Bunu yapmak çok zor olmasa da Facebook için bu kullanıcıların uygulamayı terk etmesi anlamına geliyordu. Bu yeni güncelleme sayesinde kullanıcılar hem Facebook'ta daha fazla vakit geçirecek hem de çektikleri 360 fotoğrafları kapak fotoğraflarına ekleyebilecekler.

Facebook'ta 360 fotoğraf nasıl çekilir? 

Facebook uygulamasını açarak Haber Kaynağı üzerinde durum güncellemesi seçenekleri arasında yer alan 360 Fotoğraf butonuna basın. Ardından mavi butona basarak 360 derece fotoğraf çekimini gerçekleştirin. Fotoğraf için tercih ettiğiniz başlagıç noktasını seçerek paylaşımınızı gerçekleştirin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.