Walmart, gündelik market dağıtım ağını Uber desteğiyle genişletiyor

Walmart, gündelik market dağıtım ağını Uber desteğiyle genişletiyor

Walmart, gündelik market alışveriş alanında online alışverişe odaklanmaya ve dağıtım ağını genişletmeye devam ediyor. Walmart'ın son yaptığı duyuruyla beraber artık dağıtım ağı Uber tarafından da desteklenmeye başlıyor.

Aslında online market alışverişinin direkt olarak kullanıcının evine gelmesi yeni bir özellik değil. Bir süredir Denver ve San Jose'de Walmart bu özelliği kendi kamyonlarıyla test ediyordu fakat Uber'in bu işe dahil olması tamamen yeni bir gelişme. Uber ile yapılan işbirliği şu anda sadece Dallas ve Orlando'da hayata geçmiş durumda.

Yeni sistem şöyle işliyor:

  • Kullanıcı online alışverişini yapar ve sepete doldurur. Alışverişi tamamlarken bulunduğu yere ulaştırılması gereken saati de seçer.
  • Kullanıcının seçtiği saate göre, ürünlerin sağlam ve taze durması için Walmart çalışanı en uygun saatte gerçek sepeti hazırlar ve ürünleri paketler.
  • Paketleme sonrası en yakındaki Uber aracı çağırılır ve sepet, müşteriye teslim edilir. (Teslimat bedeli 9.95 dolar)

Geçtiğimiz aylarda paylaştığımız ve Walmart'ın kullanıcıların gelip marketten hızlıca siparişlerini teslim alabileceği konsept yeni tasarımlar ve bir de otoparkta bulunan gel-al noktalarına yeni bir alternatif olan bu özellik, soğutucular ve geliştirilen teknoloji de düşünülecek olursa daha uygun maliyetli bir yöntem. Böylece Walmart işten çıkarmak zorunda kaldığı ve kalacağı kişileri de farklı bir çalışma modeliyle konumlandırmış olur.

Walmart'ın bu konuda elini çabuk tutmaya çalışmasının ve bir çok farklı şeyi bir arada denemesinin nedeni tabi ki Amazon'un oldukça hızlı bir şekilde bu alanda çalışmalar yapıyor olması. En son yaptığı 13.7 milyar dolarlık Whole Foods satınalması ile Amazon'un çalışmalarda ne kadar hızlı olduğunu görebiliyoruz. Bu durum belli ki Walmart'ı çok korkutuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.