Dijital emanet çözümü Bagaj, e-ticarete ısınıyor

Dijital emanet çözümü Bagaj, e-ticarete ısınıyor

Teknolojiyle entegre bir şekilde çalışan emanet noktaları sağlayan Bagaj, web sitesi ve akıllı telefon üzerinden kullanılabilen bir dolap hizmeti. Şehir merkezleri, mekanlar, konserler, plajlar ve çeşitli etkinliklerde eşyalarınızı güvenli bir şekilde saklamanıza olanak tanıyan Bagaj, etkinliklerin yanı sıra sabit noktalarda da hizmet veriyor.

2013 yılında Deniz Dileköz ve Hurkay Çetinkaya tarafından kurulan Bagaj, ilk etapta manuel olarak hizmet vermeye başladı. Kuruluşundan yaklaşık 1 yıl sonra ekibe Vildan Erşen'i ekleyen Bagaj, 2014 yılında ise dijitalleşme sürecini tamamladı. Bugüne kadar toplam 150 etkinlikte kullanılan ve 26 bin tekil kullanıcıya ulaşan emanet çözümü, Taksim'deki sabit noktasında ise 8 bin kullanıcıya ulaştı.

E-ticaret için teslimat çözümü sunacak

Kullanıcıların eşyalarını güvenli bir şekilde saklamaları için dolap ve plaj kutuları sunan Bagaj, kiralama ve ödeme işlemlerini go.bagaj.co adresi üzerinden gerçekleştiriyor. Ayrıca Bagaj'ın yakın zamanda sabit emanet noktalarını kargo teslimatları için kullanmaya başlayacağını da ekleyelim.

Web sitesinin haricinde mobil uygulama desteği de sunan Bagaj, şu an için sadece Android platformuna hizmet verse de yakın zamanda iOS platformuna da uygulama desteği de sağlayacak. Özel etkinliklerde markalarla b2b çalışan Bagaj, festivallerde ise son kullanıcıdan ücret talep ediyor.

Tüm dünyaya açılmayı hedefliyor

Mobil uygulama sayesinde kullanıcısına en yakın emanet noktasını da gösteren Bagaj, dolap numarası, dolap boyutu, kiralama süresi ve kiralama bedeli ile ilgili bilgilerini de kullanıcısı ile paylaşıyor. Özellikle plaj ve kalabalık etkinlerde kullanmak için oldukça başarılı bir alternatif olan Bagaj'ın IoT-Telco Labs hızlandırma programının ikinci dönemine seçilen 5 girişimden biri olduğunu da ekleyelim.

2018 yılında self servis emanet/teslimat noktalarını ve iş birliği yaptığı marka sayısını artırarak tüm Türkiye'de yaygınlaşmak isteyen Bagaj, 2019 yılında ise başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya yayılmayı hedefliyor. Dilerseniz Bagaj uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.