Samsung Galaxy Note 8 tanıtıldı!

iPhone 8 ile birlikte yılın en çok merak edilen akıllı telefonlarından  Samsung Galaxy Note 8 modeli New York'ta gerçekleştirilen etkinlikle birlikte tanıtıldı. Tasarım anlamında Galaxy S8 ailesi ile aynı çizgileri taşıyan Galaxy Note 8, Note 7 modelinin yarttığı hayal kırıklığını unutturmayı hedefliyor.

Tıpkı diğer Note modellerinde de olduğu gibi geniş ekranı ve S Pen desteği ile rakiplerinden ayrılan Samsung Galaxy Note 8, cam ve metalin kullanıldığı şık bir tasarıma sahip. Tıpkı S8 ailesinde de olduğu gibi parmak izi sensörünü kameranın yanına konumlandıran Note 8, siyah, gri, altın ve mavi olmak üzere 4 renk seçeneği ile gelecek. 8.6 mm kalınlığında ve 195 gram ağırlığında olan Note 8, parmak izi sensörünün yanı sıra iris tarayıcısına da sahip olacak.

Suya ve toza karşı dayanıklı

6.3 inçlik Super AMOLED bir panel kullanan Galaxy Note 8, 1440 x 2960 piksel çözünürlüğünde. Hem ön hem de arkasında Corning Gorilla Glass 5 kullanan Samsung Galaxy Note 8, S8 ailesinde de olduğu gibi Infinity Display teknolojisi sayesinde çerçevesiz bir ekrana sahip.

Globalde Exynos 8895 Octa ABD'de ise Snapdragon 835 işlemcisini kullanacak olan Note 8, 6 GB RAM ve 64/128/256 GB dahili depolama seçenekleri sunacak. Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ile gelecek olan Samsung Galaxy Note 8, 256 GB'a kadar microSD kart desteği de sunuyor.

Sahip olduğu IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı olan Galaxy Note 8, LTE Cat. 16, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 ve NFC bağlantı teknolojilerine de sahip. Note 8 modelinin dün itibariyle 200'den fazla ülke için kullanıma sunulan sanal asistan Bixby desteğine sahip olacağını da ekleyelim.

Kamera özelikleri ile öne çıkıyor

Note 8 modeliyle çift kamera akımına katılan Samsung, Galaxy Note 8 için arka kısımda OIS destekli 12 megapiksellik çift ana kamera tercih etmiş. 8 megapiksellik ön kamera tercih eden Note 8, hem arkada hem de önde f/1.7 diyafram açıklığına sahip olacak. Cihazın arkasında bulunan lenslerden birinin geniş açılı olduğunu da ekleyelim.

En büyük rakibi olan iPhone modellerinin aksine kulaklık girişi ile gelen Note 8, hızlı şarj ve kablosuz şarj destekli 3 bin 300 mAh büyüklüğünde bir batarya ile gelecek. Note 7 ve S8 modellerinde de olduğu gibi USB Type-C bağlantısını kullanan Samsung Galaxy Note 8, 15 Eylül tarihinde satışa sunulacak.

Türkiye'de ön satışa sunuldu

Samsung,  Türkiye Online Mağazası shop.samsung.com'dan Galaxy Note 8'i ön satışa sunuyor. Cihaz buradan üç farklı renk seçeneği ve 4 bin 999 TL'den  başlayan fiyatlarla sipariş edilebiliyor. Samsung Türkiye yakın zamanda yayına aldığı sadakat platformu "S-WORLD" üyelerine özel, online mağaza üzerinden yapılan Galaxy Note8 alışverişlerinde Gear S3 Frontier akıllı saat hediye ediyor. Cihaz 18 Eylül'de Türkiye'de satışa çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.