Ripple'ın fiyatı, Kore'deki dalgalanma dolayısıyla yüzde 70 arttı

Ripple'ın fiyatı, Kore'deki dalgalanma dolayısıyla yüzde 70 arttı

Ripple'ın fiyatı son 24 saat içerisinde yüzde 70'ın üzerinde bir artış gösterdi. Bu artışın küresel anlamda kripto para pazarın hacminin arttığı bir dönemde yaşanmış olması önemli bir detay olarak görülüyor.

Ripple ağının kripto para birimi olan XRP 0.28 dolar ve 0.29 dolar arasında işlem görüyor ve bu artışın nedeni olarak Kore piyasalarında yaklaşık 1 milyar dolar üzerinde XRP işleminin gerçekleşmiş olması görülüyor.

Kaynak: Coingecko

Kore kripto para borsalarından Bithumb'da günlük işlem hacminin neredeyse yüzde 44'ünün gerçekleşmesi (500 milyon dolardan fazla bir değere eşit bu işlem hacmi) ve sonrası Coinone ve Korbit borsalarında meydana gelen artışlar da bu dalgalanmanın nedenlerini oluşturuyor. Meydana gelen toplam işlem hacminin bir önceki güne oranla neredeyse yüzde 70 daha fazla olduğu belirlendi.

XRP'nin fiyatı bu artışa rağmen geçtiğimiz mayısta gerçekleşen 0.33 dolar tavan fiyatının altında yer alıyor fakat diğer bir yandan veriler, son 24 saatte gerçekleşen işlemlerin XRP için bir günde kayıt edilen en yüksek olduğunu gösteriyor.

Kripto para dünyasında 1 milyar dolar işlem hacmini aşan birçok para birimi bulunuyor fakat Ripple üzerinde bu rakamın bu kadar hızlı ve tamamen Kore piyasası temelli gerçekleşmiş olması bir manipülasyon olup olmadığı sorularını da doğuruyor. Önümüzdeki günlerde meydana gelecek değişimler bu gelişmenin sonuçlarını ortaya çıkaracaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.