Google Haritalar uzun yolculuklar için BlaBlaCar'ı önermeye başladı

Google Haritalar uzun yolculuklar için BlaBlaCar'ı önermeye başladı

Google, Haritalar uygulaması üzerinden rota çizimi esnasında araç paylaşım girişimi BlaBlaCar'ı alternatif bir ulaşım seçeneği olarak önermeye başladı. Google Maps uygulamasının iOS ve Android sürümlerinde çıkmayan başlayan öneri sonuçları, BlaBlaCar'ı bir alternatif toplu taşıma aracı olarak görüyor ve size hem yolculuğun kaç saat süreceğini hem de ortalama maliyeti ölçerek sunuyor.

Google Haritalar sayesinde yaptığınız şehirler arası yolculuk planlarında karşınıza çıkacak toplu taşıma seçeneklerinden birisi de BlaBlaCar oluyor. Kısacası bir Avrupa ülkesinde farklı bir şehirden farklı bir şehre yolculuk planlamanız durumunda karşınıza BlaBlaCar seçeneği de çıkıyor. Şimdilik ilk etapta BlaBlaCar'ın operasyonlarını yürüttüğü ülkelerde gösterilen özellik, kullanıcıların paylaşım ekonomisinin başarılı bir örneği olan BlaBlaCar'ı öne çıkartıyor.

Google ile BlaBlaCar arasında yapılan işbirliği sayesinde kullanıcılar Google Haritalar uygulaması üzerinden BlaBlaCar ile yolculuk yapmak için rezervasyonda bulunabiliyor. Entegrasyonla birlikte BlaBlaCar, yapılan her başarılı araç rezervasyonu için Google'a ufak bir komisyon ödediği de açıklandı. Ancak konuyla ilgili herhangi bir bilgi açıklanmadı. Bildiğiniz üzere Google Maps daha önce Uber ile benzer bir işbirliği yapmış ve yukarıdaki seçeneklerde Uber seçeneğini oldukça göz önünde sergilemişti. BlaBlaCar ile anlaşmanın bu kadar ön planda olmamasına rağmen, toplu taşımaya bir alternatif olarak sunulması da özellikle konuya maddi açıdan ekonomik çözümler için bakan yolcuların hedeflendiğini düşündürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.