2009 yılında kurulan Novabazar, 750 bin üyeyle büyümeye devam ediyor

2009 yılında kurulan Novabazar, 750 bin üyeyle büyümeye devam ediyor

Türkiye'de her çeşit ürün satan bir e-ticaret sitesi kurmak ve ayakta tutmak elbette kolay değil. 2009'dan bu yana faaliyet gösteren Novabazar.com da bu açıdan bakıldığında dikkat çekiyor.

Bugün 8 yaşında olan Novabazar'ın Bursa'ya uzanan bir ticaret geçmişi var. 2005 yılından bu yana ticari faaliyetini sürdüren Seltim Dış Ticaret, 2009 yılında e-ticaret için doğru ortamın oluştuğunu düşünerek bu tarihte NovaBazar markasıyla merkezini İstanbul’a taşımış. Seltim Dış Ticaret'in ve dolayısıyla Novabazar'ın kurucusu Murat Toprak, bu dikeyde kalıcı olma hedefiyle NovaBazar.com'u hayata geçirdiklerini aktarıyor ve girişimin bugününe dair güncel bilgiler paylaşıyor.

Aldığımız rakamlara göre Novabazar şu anda aylık 3,5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. Üç bin metrekarelik operasyon merkezine sahip olan girişimin üye sayısı 750 bin ve iki binden fazla kategori altında 450 bin ürün sunuyor.

İstanbul merkezli girişim, iki binden fazla tedarikçi ve 4 binden fazla marka ile çalışıyor ve 3 büyük şehir dışındaki küçük Anadolu şehirlerinden de önemli sayıda sipariş alıyor. Samsun, Erzurum, Van, Eskişehir, Diyarbakır gibi iller Novabazar'dan en çok sipariş veren iller arasında yer alıyor.

Novabazar Reklam ve Pazarlama Müdürü Ömer Gürcan, ziyaretçilerinin yüzde 65'inin mobilden geldiğini paylaşıyor ki bu durum Türkiye'de mobil ziyaretçilere neden önem vermemiz gerektiğini gösteren bir başka delil. İstanbul merkezli girişimin ziyaretçilerinin yüzde 51,8'i kadınlardan oluşuyor ve ziyaretçilerin yüzde 70'i 35 yaş altında yer alıyor.

Ömer Gürcan, önümüzdeki dönemde zengin ürün çeşitliliği ile ziyaretçi ve sipariş sayılarını arttırmayı hedeflediklerini ve yeniliklere uyum sağlayarak büyümeye devam edeceklerini paylaşıyor.

Aşağıda Novabazar'da en çok aranan ürünleri ve ürün kategorilerini görebilir; web sitesinden veya mobil uygulamalar üzerinden Novabazar'ı ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.