KolayRestoran: Bulut tabanlı restoran yönetim sistemi

KolayRestoran: Bulut tabanlı restoran yönetim sistemi

İnternetten yemek sipariş girişimlerinin değeri tartışılmaz. Fakat bu durum yeme-içme mekanlarının dolup taşmasını engellemiyor. KolayRestoran da geliştirdiği bulut tabanlı yazılım ürünüyle restoranların mekan içi süreçlerini dijitalleştirmeye, dolayısıyla daha verimli hale getirmeye çalışıyor.

KolayRestoran, restoran ve kafeler için tasarlanmış, masa başında sipariş toplama, adisyon takip, stok takip ve detaylı raporlama özellikleri sunan bir girişim. İşletmelerin daha hızlı ve kolay iş yapmasını kendine görev ediniyor ve herhangi bir donanıma bağlı kalmaksızın kullanılabiliyor. Hem bilgisayarlarınızdan hem de mobil cihazlarınızdan KolayRestoran’ı kolayca kullanabiliyorsunuz. Bunun yanında işleri kolaylaştırmak için basit bir Android uygulaması da sunuyor.

Restoranların iş süreçlerini hızlandırma fikriyle KolayRestoran’a Temuçin SOM ve Lütfi ALTIN tarafından 2016 Eylül ayında ortaya çıkan KolayRestoran, ilk sürümünü 3 aylık bir çalışmayla pazara sunmuş. Ocak 2017’de ilk müşterisini kazanan girişim İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin ötesinde, Bodrum, Çanakkale gibi sezonluk çalışan tatil yerlerinde de müşteri kazanmayı başarmış.

SaaS modelinde çalışıyor

KolayRestoran, bir SaaS girişimi olarak tek tipte aylık/yıllık ücretlendirme yapıyor. Yani herhangi bir şekilde kullanıcı sınırlaması getirmiyor. Tüm özellikler için sabit bir ücret ödüyorsunuz ve daha uzun süreli kullanımlarda daha az ücret ödüyorsunuz. Ayrıca 14 gün boyunca ürünü ücretsiz deneyebiliyorsunuz.

Üstteki resimde de gördüğünüz gibi KolayRestoran, sadece garsonların kullandığı bir sipariş uygulaması değil. Sipariş alımından mutfak ekranına, kasada fiş kesiminden kablosuz internet erişimine kadar mekan içindeki farklı noktalara temas ediyor. “KolayRestoran’ı işletmelerin verimini arttıran bir yönetim sistemi haline getirmek istiyoruz.” diyen Temuçin SOM, “Uluslararası alanda, restoran ve kafelerin müşterilerine daha iyi hizmet vermesini hedefliyoruz.” diye ekliyor.

Öz sermaye ile geliştirilmeye başlanan KolayRestoran, 2017'de Sabancı Üniversitesi SUCOOL Girişim Hızlandırma Programı’na katılırken TÜBİTAK'ın 1512-BİGG 2017 1. çağrısından da hibe almaya hak kazanmıştı. Dolayısıyla yeni bir girişim olarak ilk ölüm vadisini atlattığını söyleyebiliriz. Ürünün geliştirilmeye devam ettiğini de ekleyelim. Denemek veya ürünü incelemek isterseniz kolayrestoran.com/demo adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.