Yerli girişim Exenize, film setlerindeki karmaşayı ortadan kaldırmayı hedefliyor

Yerli girişim Exenize, film setlerindeki karmaşayı ortadan kaldırmayı hedefliyor

Sinema, dizi, kısa film, reklam filmi ve müzik klibi çekmek isteyenlerin imdadına yetişen Exenize, setlerdeki karmaşayı ortadan kaldırmayı hedefliyor. Set içi organizasyon, iletişim ve raporlama uygulaması olarak çalışan Exenize, raporları ve dokümanlarınızı dijitalleştiriyor.

Ufuk yeşiloğlu ve Meriç Bahçeci tarafından 2016 yılında kurulan Exenize, yaklaşık 6 aylık geliştirme sürecinin ardından 18 Temmuz'da hizmet vermeye başladı. Exenize'in geliştirilme sürecinde birçok yönetmen, yapımcı ve set çalışanından fikir alındığını da ekleyelim.

6 projede kullanılıyor

Aylık planlama, çekim takvimini oluşturma, call sheet paylaşma ve günlük planlar yapma gibi özellikler sunan Exenize, set ekibinin doğrudan iletişim kurmasına da özen gösteriyor. Set ekibindeki kullanıcılara görevler atamanıza da olanak sağlayan Exenize, takvimi ve gider tablosu oluşturma gibi özelliklere de sahip.

Tüm set işlerini dijitalleştirmesi sayesinde zamandan büyük oranda tasarruf sağlayan Exenize, 1 ay gibi kısa bir sürede 20 kullanıcıya da ulaşmış. Şu an için Exenize servisi kullanılarak 6 adet kısa/orta metrajlı filmin çekimine devam edildiğini de ekleyelim.

Şimdilik sadece web üzerinden hizmet veren Exenize, hem Android hem de iOS uygulamaları için çalışmalarını da sürdürüyor. Geleneksel set yönetim şeklini değiştirmek isteyen Exenize, dokümanları, kontak bilgilerini ve günlük iş planlarını kağıtlarda tutmaktansa dijital ortamda tutmanın çok daha verimli olduğunu belirtiyor.

Tüm seti ve set çalışanlarını tek bir merkezden yönetmek için oldukça başarılı bir alternatif olan Exenize, 2017 yılının sonunda Türk sinema ve dizi sektörlerinde toplamda 100 kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. 150'den fazla film/dizi/reklam projesinde yer almayı hedefleyen Exenize, setlere yüzde 15 maddi tasarruf sağlamayı hedefliyor.

Sadece Türkiye ile sınırlı kalmak istemeyen Exenize, 2018 yılında ABD, İngiltere ve Latin Amerika gibi dizi ve sinema sektörünün yoğun olduğu bölgelere açılmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.