Credit Suisse, blockchain tabanlı kredi sistemini 2018'de devreye almayı planlıyor

Credit Suisse, blockchain tabanlı kredi sistemini 2018'de devreye almayı planlıyor

Credit Suisse liderliğinde bir grup banka, blockchain tabanlı yeni bir ticari kredi platformunu yayına almaya hazırlanıyor. Hazırlanan bu platform bireysel kredi sistemlerinden ziyade büyük kuruluşlar ve sendikasyon kredilerinin blockchain bazlı yönetilmesini temel alacak.

Credit Suisse'in liderliğinde kurulacak olan blockchain tabanlı platformun geliştirilmesine öncülük eden Emmanuel Aidoo, EuroMoney dergisine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sonbaharda başlayan, platformun kurulum çalışmalarının son hızla devam ettiğini paylaştı.

Yaptığı açıklamada Aidoo; "Birkaç düzine küçük kredi işleminin, akıllı sözleşmeler aracılığıyla sürece dahil olan banka ve acenteler arasında yönetileceği bir sistem üzerinde çalışıyoruz." diyor.

Bu grup, geçtiğimiz mart ayında sistemin 2. aşama testlerini tamamladı. Konsept olarak, yapılan test, bir grup bankanın (borç veren kurumun) sermayelerini bir havuzda toplayıp kredi talep eden kişi, kurum veya kuruluşlara verilmesi işleminin tamamını blockchain tabanlı kontrolünü sağlıyor. Bu sayede, blockchain teknolojisi, taraflar arasındaki engelleri azaltmak için kullanabilmiş olacak. Bununla beraber sermayeler daha fazla kullanılabilir hale gelecek ve bu da hem kaybolan zamanı hem de maliyetleri azaltacak.

Emmanuel Aidoo'ya göre, dönüş sürelerini kısaltmak için akıllı sözleşmeleri kullanmak piyasanın potansiyel kredi verenlere ve yatırımcılara olan ilgisini artırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.