Teknoloji dünyası Charlottesville saldırısına nasıl tepki verdi?

Teknoloji dünyası Charlottesville saldırısına nasıl tepki verdi?

ABD'de beyazların üstünlüğünü savunan gruplarla ırkçılık karşıtı grupların çatışmasıyla başlayan Charlottesville olayları hafta boyunca büyük yankı buldu. Teknoloji dünyasını da içine alan çatışmada birçok şirket ırkçılık karşıtı önlemlerle gündeme geldi. Son olarak kitlesel fonlama sitesi GoFundMe Virginia eyaletinde bulunan Charlottesville şehrindeki ırkçı ve ırkçılık karşıtı grupların karşı karşıya geldiği olayların kurbanları için 800 bin dolar topladığını açıkladı. Toplanan para, kurbanların sağlık masrafları için harcanacak.

Geçtiğimiz günlerde de Charlottesville'de ırkçılık karşıtı protestocuların üzerine otomobilini süren ve 3 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan katil için oluşturulan fonlama projelerini yasaklayan GoFundMe, Charlottesville'deki olaylara en sert yanıtı veren teknoloji firmalarından biri oldu.

GoDaddy, Google ve diğerleri

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden olan Tim Cook, şiddet ve ırkçılığın ABD'de yeri olmadığını belirterek Apple'ın Southern Poverty Law Center ve Anti-Defamation League için birer milyon dolar bağışlayacağını duyurmuştu. Facebook ise ırkçılar tarafından oluşturulan etkinlik sayfasını kaldırmıştı.

Irkçılığa karşı verilen en sert yanıt ise internet ve teknoloji dünyasının en önemli firmalarından olan GoDaddy ve Google tarafından verildi. Domain sağlayıcısı olan GoDaddy, ırkçılığı öven paylaşımlar yapan bir internet sitesinin alan adını iptal etti. Google ise bu sitenin domains.google.com adresindeki kaydını iptal ettiğini açıkladı. PayPal da ırkçı ve Nazi destekçisi sitelerden yapılan işlemlerin durdurulacağını duyurdu. Twitter benzer bir yol izleyerek propagandacı hesapları dondurdu.

Tabii ki Charlottesville'deki olaylara sadece teknoloji dünyasının tepki göstermediğini de ekleyelim. ABD eski başkanı Barack Obama da Charlottesville'deki olaylar için attığı Tweet ile Twitter’ın beğeni rekorunu kırmayı başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.