iOS 11 beta 6 yayınlandı ve Apple bazı ikonların tasarımını değiştirdi

iOS 11 beta 6 yayınlandı ve Apple bazı ikonların tasarımını değiştirdi

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11'in altıncı beta versiyonunu yayınlandı. Bir önceki sürümle birlikte halka açık beta dönemine başlayan Apple'ın yeni işletim sistemi daha önce sadece geliştiriciler tarafından kullanılıyordu. Beta 6 versiyonla birlikte Apple'ın iOS 11'de bazı tasarımsal değişikliklere gitmesi dikkatleri çekti. İlk etapta AppStore'un ikonu değişti, bu da çok kısa bir zamanda tüm Apple ürünlerinde artık yeni AppStore logosunu görmeye başlayacağımız anlamına geliyor.

Apple'ın kendi uygulamaları üzerinde yaptığı ikon tasarım değişikliği sadece AppStore ikonu ile sınırlı kalmadı. Apple, Haritalar uygulamasının ikonunu da güncelledi. Apple'ın Haritalar uygulamasında devreye giren yeni ikonu içinde temsili bir harita bulunuyor. Bu haritanın sağ üst tarafındaki dairesel alanın ise Apple'ın yeni ofis binası Apple Park'ı temsilen yapıldığı söyleniyor.

iOS 11'in beta versiyonunda bir diğer ikon değişikliği ise Saat uygulamasında yapıldı. Apple yeni tasarımda saatin üstündeki rakamları biraz daha belirginleştirmiş durumda. Bununla birlikte, Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods sahipleri de, AirPods kutularının kapağını açtıklarında yeni bir animasyonla karşılaşıyor. Apple daha önce yaptığı ufak tefek tasarım değişikliklerini yavaş yavaş finalize ediyor. Apple bir önceki işletim sistemi iOS 10 için toplamda sekiz beta sürüm çıkartmış ve sonrasında final sürümü piyasaya çıkartmıştı.

Apple'ın 17 Eylül tarihinde düzenleyeceği dedikoduları dolaşan etkinliğiyle birlikte, iOS 11'in tüm iPhone ve iPad sahipleri tarafından indirilebileceği tahmin ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.