Anonim yatırımcı değerlendirme platformu: Know Your VC

Anonim yatırımcı değerlendirme platformu: Know Your VC

Yatırım bekleyen girişim kurucularının imdadına yetişen Know Your VC, yatırımcılar hakkında değerlendirmeler ve bilgilerin sunulduğu kullanışlı bir web sitesi. Silikon Vadisi'ndeki girişim gurularından biri olan Anthony Zhang tarafından geliştirilen Know Your VC, yatırım arayan girişimlerin gelecekte yatırımcılar tarafından mağdur edilme riskine karşı geliştirilmiş.

Mağduriyetten kastım ise aslında hiç tanımadığınız yatırımcınızın günün birinde taciz davaları ile karşılaşabilmesi. Know Your VC serüveni Zhang'ın Silikon Vadisi'nin ünlü teknoloji yatırımcılarından olan Justin Caldbeck'in kadın girişimcileri taciz ettiğini öğrenmesi ile başlıyor.

Dave McClure'u şahsen tanımasına rağmen, tacizci kimliğinin afişe edilmesinden sonra, aslında hakkında çok az şey bildiğini fark eden Anthony Zhang, çalışanları değil de yatırımcıları değerlendiren bir platform kurmaya karar verdi. Know Your VC sayesinde popüler yatırımcılar hakkında kolay bir şekilde bilgi edinmek mümkün.

Yatırımcı incelemeleri

Know Your VC platformunda girişimci ve kurucular tarafından yapılacak olan değerlendirmeler anonim olarak paylaşılıyor. Siteye üye olmak için kurucu olmanız ve Zhang'ın ekibi tarafından onaylanmanız gerekiyor. Onay işleminden sonra ise dilediğiniz yatırımcı hakkında inceleme veya yorum yazabilirsiniz.

Henüz beta aşamasında olan Know Your VC sitesindeki yatırımcıların 5 yıldız üzerinden değerlendirildiğini de ekleyelim. İlginç olan kısım ise Justin Caldbeck 1 yıldız ile değerlendirilirken Know Your VC fikrinin ortaya çıkmasına sebep olan Dave McClure ya da Trump desteğiyle gündeme gelen Peter Thiel'in 5 yıldız ile değerlendirilmesi... Türkiye'de de benzer platformlar sizce işe yarar mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.