Şirketler için yerli test platformu QuizCV, soru-cevap girişimi Peop.live ile hızlanacak

Şirketler için yerli test platformu QuizCV, soru-cevap girişimi Peop.live ile hızlanacak

Yüzden fazla şirket tarafından kullanılan çevrimiçi test ve sınav platformu QuizCV, küresel büyümesini etkinliklere özel soru paylaşım girişimi Peop.live ile desteklemeye başladı.

Şirketlerin işe alım süreçlerini güçlendirmek isteyen QuizCV’nin şirketlere özel test/sınav odaklı, pazar yeri modelinde bir girişim olduğunu bir yıl önce paylaşmıştık. Bu altyapıyla şirketlerin çalışanlarına veya işe alacağı kişilere çeşitli testler uygulamasını sağlayan girişim aldığımız bilgilere göre şu anda 60 şirket tarafından ücretli olarak kullanılıyor. QuizCV’nin ücretsiz özelliklerinden faydalanan şirket sayısı ise yaklaşık 50 civarında.

QuizCV’nin kurucu ve yönetici ortağı Mustafa Ekim, QuizCV’de işin uzmanları tarafından hazırlanmış, 2’si İngilizce, 5'i genel yetenek, 1'i dikkat ve algı testi olmak üzere, 6 adet profesyonel test sunduklarını paylaşıyor ve şirketlerin 300’den fazla test eklediklerini dile getiriyor. Ekim, geçtiğimiz 10 ay içinde 130 bin TL tutarında ciro elde ettiklerini ve Sanofi İlaç, AvivaSA, Anadolu Grubu, İpsos, Golf Dondurma gibi bilinen şirketlere hizmet sunduklarını da ekliyor.

Ekim, canlı soru & cevap uygulaması Peop.live ile yeni bir açılım yaptıklarının haberini veriyor.

Peop.live: Etkinliklere özel canlı soru cevap uygulaması

2017’nin ikinci çeyreğinin sonunda yayınlanan Peop.live, başta panel, canlı yayın, eğitim, webiner, toplantı vb. olmak üzere, her türlü canlı etkinlikte katılımcılarla anlık olarak soru sorulmasını sağlayan bir girişim. Sli.do’nun bir benzeri olan Peop.live, özellikle şirketlerin panel, konferans ve toplantılarında kullanılan bir çözüm olmak istiyor.

Peop.live ile bir etkinlik konuşmacısı katılımcılardan soru alabiliyor ve anlık olarak anket düzenleyip yanıtlarını görebiliyor. Herhangi bir uygulama yüklenmesi gerektirmeyen peop.live, mobil tarayıcılar üzerinden rahatlıkla katılımcıların yanıtlarını alıp konuşmacının bilgisine sunuyor. (Bkz: Test sayfası: peop.live/demo)

Mustafa Ekim, QuizCV için “Tüm sistemimizi küresel öncelikli olarak tasarlasak da, müşterilerimizin henüz yalnızca yüzde 15'i dünyanın birçok farklı yerinden (Tayvan, ABD, Güney Afrika, Vietnam, Bulgaristan vb.)” diyor ve Peop.live ile yine tüm dünyadan müşteri kazanmak istediklerini paylaşıyor. QuizCV, İngilizce ve Türkçe dil desteğine sahipken Peoplive sadece İngilizce dil seçeneği ile pazardaki yerini alıyor.

Açıkçası QuizCV’nin hedef pazarında ihtiyaçları ve rekabet şiddetini bilmiyorum ancak yazılım temelli bir ürün olarak kayda değer bir gelir oluşturabildiği ortada. Peop.live’ın yayına alınması da bu noktada bir katalizör etkisi yapabilir. Halen 3 kişilik bir ekiple yoluna devam eden QuizCV'nin önümüzdeki  ekibinin büyümesini dönemsel olarak paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.