QuizCV.com, işe alım testleri ve yetenek sınavları için pazar yeri modelini uyguluyor

QuizCV.com, işe alım testleri ve yetenek sınavları için pazar yeri modelini uyguluyor

Çalışanlarına önem veren şirketler için doğru kişileri bulmak oldukça önemli bir süreç. Farklı kurumların işe alım testlerini bir araya getiren QuizCV.com da bu süreçte şirketlerin aklına gelen ilk adres olmak istiyor.

Haziran ayında Mustafa Ekim tarafından kurulan QuizCV, 8 aylık bir çalışma sonucunda hayata geçirilen bir pazar yeri. Bu dikeydeki girişimlerin sadece kendi testleriyle hizmet verdiğini söyleyen Ekim, QuizCV'de işe alım testleri ve yetenek sınavları geliştiren her kurumun yer alabileceğini ifade ediyor. Bu da iş verenler için test/sınav seçiminde daha esnek davranabilmesinin önünü açıyor.

İngilizce dil desteğine de sahip olan QuizCV, şu anda yabancı dil seviye tespit ve genel yetenek testlerine öncelik veriyor. Ancak platforma girilecek testler/sınavlar için bir sınır yok. Yani bir yazılımcı için de, çağrı elemanı için de çeşitli testler bulunabilecek. Şirketler isterse diğer şirketlerin test ve sınavlarını kullanabiliyor, isterse kendi testlerini çalışan adaylarına uygulayabiliyor.

Quizcv sınav

"Pazarın eksiklerini gideren bir altyapı"

İşe alım, seviye tespit ve sertifikasyon testleri için en büyük platform/pazar yeri olmayı hedeflediklerini söyleyen Mustafa Ekim, geliştirdiği altyapının bu esnekliğe sahip olduğunu da paylaşıyor.

Örneğin QuizCV, soruların sabit olduğu tek-form testlerinin ötesine geçerek dinamik, kişiye göre değişken testler sunabiliyor. Bu sayede testlerden daha iyi sonuç alınması sağlanıyor. Keza iş verenler adaylara sesli, görüntülü sorular yöneltip yine sesli veya görüntülü yanıt alabiliyor. Ayrıca test süresince adayın web kamerası ile fotoğrafları çekilebiliyor. Bu sayede testi çözen kişinin kim olduğu da doğru şekilde tespit edilebiliyor.quizcv test

QuizCV'nin gelirini kredi usulüyle işverenlere sattığı testler/sınavlar üzerinden elde ediyor ve bu ücretin bir kısmını da testi geliştiren şirketlerle paylaşıyor. 2011 yılında tanıttığımız VanilyaClub.com girişimini sattığını ifade eden Mustafa Ekim, QuizCV'nin pazardaki ihtiyaçaları karşılayacağını düşünüyor ve büyümek için önemli görüşmeler yaptıklarını paylaşıyor.

Şahsen QuizCV'nin mantıklı bir model ile önemli bir dikeye giriş yaptığını düşünüyorum. Diğer yandan sektörün nasıl tepki vereceğini önümüzdeki dönemde izleyerek göreceğiz. Eğer şirketinizde işe alım süreçlerini yöneten bir kişiyseniz hemen QuizCV.com'a üye olabilir ve yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.