Globalde 19 ülkeye ulaşan Shippn, ayda 400 paket gönderimini geçti

Globalde 19 ülkeye ulaşan Shippn, ayda 400 paket gönderimini geçti

Airbnb modelini alışveriş ile birleştiren yerli girişim, Shippn'i geçtiğimiz Şubat ayında sizlere tanıtmıştık. Yurt dışından yapılan alışverişleri büyük ölçüde kolaylaştıran Shippn, globalde 19 ülkeye ulaşarak Temmuz sonu itibariyle ayda 400 paket gönderimini geçti.

Ahat Pehlivantürk ve Amerikadaniste.com kurucu ortakları Seyfi Erol ile Levent İlhaner tarafından kurulan Shippn, “Alışverişin AirBnB’si” olma hedefi ile çıktığı yolda emin adımlarla ilerliyor. DHL, FedEx, TNT ve UPS gibi kargo partnerleri ile çalışan Shippn, siparişleri 2 ila 4 gün içinde kullanıcısına ulaştırıyor ve gerekirse gümrük problemleriyle de ilgileniyor.

154 ülkeden kullanıcı

ABD, İngiltere, Japonya, Hindistan, Güney Kore, Almanya, İsveç, ve İtalya başta olmak üzere toplam 19 ülkeden alışveriş yapma imkanı tanıyan Shippn, yaklaşık 7 ay içinde 154 farklı ülkeden kullanıcıya ulaşmayı başardı. Girişim ilk açıldığında alışveriş imkanı tanıdığı ülke sayısı 9'du.

Kurucu ortaklardan Ahat Pehlivantürk yaptığı açıklamalarda yabancı kullanıcıların Türkiye’den yurt dışına gönderi yapmayan online alışveriş mağazalarından çeşitli ürünler satın aldığını, en çok da deri ve el yapımı ürünlere rağbet olduğunu dile getirdi. Pehlivantürk, bugüne kadar karşılaştıkları en ilginç siparişin ABD’den Singapur’a ulaştırdıkları pırlanta taş olduğunu da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.