Coinbase 100 milyon dolar yatırım alarak, ilk "bitcoin unicorn'u" oldu

Coinbase 100 milyon dolar yatırım alarak, ilk

Dünyanın en büyük kripto para piyasalarından Coinbase, 100 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla blockchain ya da kripto para girişimleri arasında milyar dolarlık değerlemeyi geçen Coinbase'e gelen yatırıma Institutional Venture Partners (IVP) liderlik etti. Portfolyosunda aralarında Dropbox, GitHub ve Netflix gibi girişimlere yatırımı olan Silikon Vadisi merkezli IVP fonunun yanı sıra, Battery Ventures, Draper Associates, Greylock Partners, Section 32 ve Spark Capital, bu turda yatırımcılar arasında yer aldı.

Değerlemesi 1.6 milyar dolara çıktı

Aldığı 100 milyon dolarlık yatırımla bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 217 milyon dolara çıkaran Coinbase, 2015 yılında aldığı 75 milyon dolarlık Seri C yatırımından sonra, hem kendi rekorunu kırdı hem de bir blockchain girişimine en yüksek miktarla yapılan yatırımlar arasında yerini aldı. Son yatırımla birlikte Coinbase'in değerlemesinin tam 1.6 milyar dolara yükseldiği bildiriliyor. Bu da bir blockchain girişiminin ilk kez "unicorn" ünvanını aldığının kanıtı niteliğinde.

Tüm bitcoin piyasasının yaklaşık yüzde 1,5'luk bölümünün işlemlerini üstlenen Coinbase'in yüzlerce çalışanı bulunuyor ve açıklanan rakamlara göre, piyasa toplam 25 milyar dolarlık bir işlem hacmine sahip. Bitcoin Cash desteklemeye başlayacağını da açıklayan Coinbase'in, işlem desteğinin ise Ocak 2018'den önce gelmesi beklenmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.