BİM eski Genel Müdürü Taner Karamollaoğlu'ndan iddialı internet girişimi: Gönder

BİM’in eski Genel Müdürü ve Ülker Grubu’nun eski yöneticilerinden Taner Karamollaoğlu'nun lojistik şirketi HML Lojistik, Gönder ile yeni bir dönemin kapısını aralamak istiyor.
BİM eski Genel Müdürü Taner Karamollaoğlu'ndan iddialı internet girişimi: Gönder

Türkiye’de lojistik temelli girişimler arasına önemli bir oyuncu daha katıldı. BİM’in eski Genel Müdürü ve Ülker Grubu’nun eski yöneticilerinden Taner Karamollaoğlu'nun lojistik şirketi HML Lojistik, Gönder ile yeni bir dönemin kapısını aralamak istiyor.

Gönder, şimdilik, farklı mağaza veya mekanlardan alışveriş yapabildiğiniz; alışveriş sepetinizi de elden veya özel sipariş kamyonlarının bulunduğu Dur-Al noktalarında teslim eden bir yeni nesil e-ticaret girişimi. Anlaşmalı noktaların (market, şarküteri, kasap, kırtasiye vs.) ürünlerini web sitesi veya mobil uygulamaları (iOS, Android) üzerinden seçerek sepetinizi oluşturabiliyorsunuz. 1 ila 2 TL arasında küçük bir teslimat ücreti talep eden Gönder, ödemeler için kendi altyapısını kullanıyor ve ürünleri size raf fiyatı üzerinden ulaştırıyor.

Şu anda Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy ve Ataşehir ilçelerindeki adrese teslimat yapan Gönder, yakında İstanbul’un diğer ilçelerine de yayılmayı planlıyor. Müşterilerin alışveriş sepetlerini bizzat teslim aldığı Dur-Al Noktaları ise şu anda Altunizade ve Tepeüstü olmak üzere iki ana kavşakta konum

landırılıyor ve bu noktaların sayısının da önümüzdeki dönemde arttırılması hedefleniyor. Şimdilik, Kapgel vb. teslimat girişimlerinin modelini daha kapsamlı bir şekilde uyguluyor ve teslimat noktaları ile yeni bir boyut ekliyor.

Verimli Tedarik Sistemi

Gönder’in önemli bir operasyon istediği ve büyük bir işe soyunduğu aşikar. Gönder’in arkasındaki isim de bu noktada oldukça önem taşıyor. Taner Karamollaoğlu, BİM’in kuruluşunda görev aldıktan sonra Ülker’de Tüketici Grup Başkanı olarak 8 yıl kadar görev yapan perakende sektörünü oldukça tecrübeli bir isim. Gönder’i HML Lojistik A.Ş. çatısı altında konumlandıran Karamollaoğlu, internet temelli verimli tedarik sisteminin de kurucusu olarak biliniyor ki bu sistemi bakkalların lehine kullanacağını 2012 yılındaki bir röportajında şöyle açıklıyor;

Son senelerde gelişen internet ağını kullanarak, tüm tedarikçi ve satış noktalarını bir araya getiriyoruz. Müşteri adına toplu alım yaparak Verimli Tedarik Sistemi ile her bir üyenin mal alımlarını avantajlı hale getiriyoruz. Kurumsal bir çatı altında organize olmayı isteyen perakendecileri de bir araya getireceğiz. Her ilde açacağımız lojistik merkezleri ile yüzde 20'leri geçen satış ve dağıtım maliyetlerini yüzde 2-3'lere kadar indirmeyi amaçlıyoruz.

Karamollaoğlu'nun yukarıdaki açıklamasının Gönder ile ne kadar örtüştüğünden emin değilim. Zira Gönder şu anda büyük marketlerle de anlaşmalı bir girişim olarak göze çarpıyor. Tecrübeli perakendecinin bu işi başarıya ulaştırıp ulaştıramayacağı ise muallak. Zira Kapgel, Getir gibi girişimler hem de Migros Sanal Market ve Cepte Şok gibi büyük market zincirleri fiziksel satışı internetle buluşturan markalarla rekabet ediyor. Diğer taraftan giriş yapmaya hazırlandığı yemek, hizmet ve çarşı esnafı gibi dikeylerle Yemeksepeti'nden Sahibinden'e hatta Armut.com'a kadar rekabeti geniş bir cepheye yayıyor. Karamollaoğlu, Gönder ile tecrübe ve sermaye gücüne dayanarak 'fiziksel mağazalar için bir Amazon' yapmak istiyor gibi görünüyor. Yine de bu fikrin de epey iddialı ve zor olduğu malum. Gönder'in yemek ve yardımlaşma kategorilerine el atması ise işin riskini daha da büyütüyor...

Gönder hakkında alacağımız yeni bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz. Yorumlarınızı merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.