Angry Birds oyunlarının yapımcısı Rovio, halka arza hazırlanıyor

Angry Birds oyunlarının yapımcısı Rovio, halka arza hazırlanıyor

Mobil oyun dünyasının en sevilen oyun serilerinden biri olan Angry Birds'ü geliştiren Finlandiya merkezli ünlü mobil oyun firması Rovio, Bloomberg'ün haberine göre halka arza hazırlanıyor. Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre Rovio, halka arzını önümüzdeki ay gerçekleştirecek.

2009 yılında ilk Angry Birds oyununu karşımıza çıkardığından beri markasını büyütmeyi amaçlayan Rovio, geçtiğimiz yıl da sinema sektörüne adım atmıştı. Angry Birds adından bir animasyon filmi ile karşımıza çıkan Rovio, halka arzdan 2 milyar dolar değerleme bekliyor.

400 milyon dolar sermaye arttırmayı planlıyor

Animasyon filminin başarısı sayesinde yükselişe geçen Rovio, geçtiğimiz yıl gelirlerini yüzde yüzde 34 yükselttiğini ve 190.3 milyon euro gelir elde ettiğini açıklamıştı. Halka arzlar birlikte yerel borsada 400 milyon dolar sermaye arttırmayı da hedefleyen Rovio'nun bu operasyondan önce satın alınabileceği de konuşulanlar arasında.

Geçtiğimiz Haziran'da oyun dünyasının en önemli firmalarından Çin merkezli Tencent'in 3 milyar dolar karşılığında Rovio'yu satın almayı düşündüğü konuşuluyordu. Fakat şu an için gelen bilgiler satın almanın olmayacağı ve Rovio'nun kısa zaman içinde halka arzını gerçekleştireceği yönünde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.