Evercoin: Hazelcast'in kurucusu Talip Öztürk'ten kripto para borsası

Evercoin: Hazelcast'in kurucusu Talip Öztürk'ten kripto para borsası

Türkiye'deki yerli kripto para borsalarına dair haberimizi hatırlayanlar olacaktır. Yeni bir kripto para borsası olan Evercoin'in de bir yüzü Türkiye'ye dönük ama Silicon Vadisi'nde konumlanıyor ve küresel pazarda rekabete açılıyor.

10 milyon dolardan fazla yatırım toplayan Hazelcast'in kurucusu ve eski CEO'su Talip Öztürk liderliğinde kurulan Evercoin, Miko Matsumura, Ahmet Alptekin, Yasin Tamer ve İsmael Köse'den oluşan 5 kişilik bir kurucu ekibe sahip. Açık kaynak ve dağıtık veritabanları dikeyine yıllarını veren Öztürk, bu tecrübesini kripto para dikeyinde değerlendirmeyi düşünerek Evercoin'in tohumlarını atmış.

Kripto para konusunda çalışan tecrübeli yazılım geliştiricilerinden oluşan Evercoin ekibi, küresel finansal mimariyi daha katılımcı ve kapsayıcı bir boyuta taşımak için bu adıma giriştiklerini paylaşıyor. Şu anda dokuz* önemli kripto para biriminde takas yapan Evercoin, takas işlemlerini sadece kripto para birimleri dahilinde tutmayı hedefliyor ve kullanıcılarına güvenilir olmayan kripto para borsalarından güvenli bir limana çekmeyi hedefliyor.

Evercoin'in kurucu ortaklardan Miko Matsumura, özellikle bitcoin yatırımcılarının portföylerini çeşitlendirmesini öneriyor ki kendi cüzdanında 10 farklı kripto para birimi olduğunu da paylaşıyor. Kripto para dikeyinde henüz ilk dönemleri yaşadığımızı söyleyen Matsumura, şu anda Google, Yahoo, AOL, Alta Vista ve Excite'ın çıkış döneminde olduğumuzu, bu dikeyin Facebook, Uber ve AirBnB'lerinin henüz ortaya çıkmadığını ekliyor.

ProductHunt'ta da kendini tanıtan Evercoin'in büyük bir denize açıldığı pekala ortada. Bu yolculuğun nereye varacağını ise hep birlikte göreceğiz. Eğer kripto para yatırımları yapıyorsanız Evercoin'e de bir şans verebilirsiniz.

*Bitcoin , Ethereum , Ether Classic , Litecoin , Ripple , Dogecoin , Zcash, Dash,Dogecoin

Evercoin ekibi iş başında.
Evercoin ekibi iş başında.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.