Tedarikçisi Apple'ın iPhone 8 için 3D algılayıcı sensör siparişi geçtiğini açıkladı

Tedarikçisi Apple'ın iPhone 8 için 3D algılayıcı sensör siparişi geçtiğini açıkladı

Apple'ın tedarikçileri arasında bulunan Lumentum adlı firma, iPhone 8'de kullanılmak üzere 3D algılayıcı lazer sensör siparişini aldığını açıkladı.  Apple'ın Eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 8'de artırılmış gerçeklik özellikleri bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Apple en son düzenlediği WWDC etkinliğinde de geliştiriciler için artırılmış gerçeklik kit'lerini yayınlamıştı.

Apple'ın tedarikçisinin düzenlediği FQ4 konferansında açıkladığı bu yüklü sipariş, iPhone 8 ile ilgili bazı detayları da ortaya koydu. Yeni iPhone'un içerisinde artırılmış gerçeklik konusunda daha iyi performans göstermesini sağlayacak, 3D algılayıcı özel sensör donanımların olacağı neredeyse kesinleşti.

Siparişlerde gözle görülür artış!

Lumentum, 3D algılayıcılı lazer sensörler için toplamda 200 milyon dolarlık sipariş aldığını açıklıyor. Geçtiğimiz çeyrekte Lumentum'un bu ilgili sensör kaleminden sadece 5 milyon dolarlık gelir elde etmesi ve aradaki hızlı yükselişin sebebi ise tedarikçinin kapısını çalan Apple'a bağlanıyor. iPhone 8'de kullanılması beklenen bu sensörlerin maliyetinin ise 20 dolar civarında olması bekleniyor. Ancak Apple'ın 3D algılayıcılı lazer sensörleri bulunan ve artırılmış gerçeklik yeteneğine sahip iPhone modelini bu özelliği sebebiyle 100 dolar farkla satacağı tahmin ediliyor.

Varsayımlara göre, Apple'ın 2018 yılında 239 milyon adet yeni iPhone üreteceği yönünde. Bunlardan 160 milyon adedinin yani yüzde 67'sinin ise 3D algılayıcılı lazer sensörleri barındırması bekleniyor. Bu da, Eylül ayında yapılması beklenen iPhone 8 lansmanında iki farklı model duyuracağı ile ilgili tahminleri de artırıyor. iPhone 8 ile ilgili son olarak çerçevesiz ekrana sahip olabileceği söylentileri ortaya çıkmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.