Reztoran dünyanın en büyük online restoran rezervasyon servislerinden OpenTable ile anlaştı

Reztoran dünyanın en büyük online restoran rezervasyon servislerinden OpenTable ile anlaştı

Türkiye'deki online restoran rezervasyon servisleri için son birkaç yılın en parlak zamanlar olduğunu söylemek zor ancak Reztoran, bu konuda bir istisna oluşturuyor. Yaklaşık 2 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren servis, bu direncini büyük ölçüde yurt dışı ortaklıklarına borçlu. Bookatable anlaşması sayesinde İstanbul dışında, Amsterdam, Barselona, Berlin, Londra, Paris ve Viyana’da kullanılabilen bir servis olması, Reztoran'ın Türkiye pazarına bağımlılığını bir nebze de olsa azaltmıştı.

20 ülkede 42 bin restorana erişim

Reztoran bu açılımını bir adım ileri götürecek yeni bir anlaşmayı ise bu kez dünyanın en büyük online restoran rezervasyon servislerinden OpenTable ile yaptı. Bookatable anlaşmasını sonlandırıp, OpenTable altyapısıyla yoluna devam etme kararı alan girişim, bu sayede hedef büyütmüş oldu. Zira OpenTable aralarında Avustralya, Kanada, Almanya, İrlanda, Japonya, Birleşik krallık ve ABD'nin olduğu 20 ülkede 42 binden fazla restoranla hizmet veriyor. OpenTable altyapısıyla dünya çapında 600'e yakında online rezervasyon servisini destekliyor. Reztoran'ın bugünkü uygulamaları ya da websitesinden henüz bu restoranlara erişmek mümkün değil ancak adaptasyonun çok uzun zaman almayacağını tahmin ediyoruz.

Reztoran, OpenTable anlaşmasıyla birlikte, Türkiye'deki kullanıcılarına yalnızca ülkelerinde değil yurt dışında herhangi bir şehirdeki restoranları keşfetme ve rezervasyon yapma imkanı sunacak. Reztoran kurucu ortağı Irmak Dönmez, Bookatable'ın yalnızca Avrupa'da ve kısıtlı ülkede hizmet veren servisine karşılık, Opentable'ın globalde kullanım yoğunluğunun kat be kat üstünde olmasının kararlarında etkili olduğunu söylüyor.

Sadakat programını ekleyen Reztoran, 900'den fazla restorana ulaştı

Geçtiğimiz Mart'ta tanınmış isimlerden 600 bin dolar yatırım alan Reztoran, yatırım sonrasında büyümesini sürdürdüğünü paylaşıyor. Hem rezervasyon sayılarını ikiye katladığını söyleyen Reztoran, tatillerde ve hafta sonlarında İstanbul'dan Çeşme ve Bodrum'a kaçan kitleye daha iyi hizmet verebilmek için restoran ağını da genişletti. Restoranların yanısıra beach club'larla ve gece kulüpleriyle çalışmaya başlayan Reztoran, İzmir'de 85, Bodrum'da ise 60 mekan ile çalışıyor. Reztoran'ın İstanbul, Ankara, İzmir ve Bodrum'da hizmet verdiği toplam restoran sayısı 900'den fazla.

Buna ek olarak websitesinin tasarımın yenileyen Reztoran, restoran keşiflerini daha hızlı ve kolay hale getirdi. Geçtiğimiz ay sadakat programını hayata geçiren servis, yeni kullanıcıların platforma bağlılığını sağlayacak ödüller dağıtıyor. Reztoran kullanıcılarına üyelikten ve  her rezervasyondan belirli bir miktar RezPara kazandırıyor. RezPara'lar restoranlarda harcanabiliyor.

OpenTable 2014 yılında Booking ve Kayak gibi şirketlerin sahibi Priceline Group tarafından 2,6 milyar dolara satın alınmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.