Milletvekilleri bitcoin'in Avustralya'da resmi para birimi olmasını istiyor

Milletvekilleri bitcoin'in Avustralya'da resmi para birimi olmasını istiyor

Avustralya'da farklı politik eğilime sahip milletvekilleri, bitcoin'in resmi bir para birimi olarak tanınması talebiyle hükümete baskı uygulamaya başladı. Sydney Morning Herald'a göre, bu talebin arkasında ülkenin merkez ve sola eğilimli partileri var. Bu teklif sadece bitcoin'in resmi para birimi olmasını değil ayrıca blockchain teknolojisinin ve geliştiricilerinin Avustralya'da daha iyi imkanlara sahip olması konusunda da öneriler barındırıyor.

Liberal Parti'den Senatör Jane Hume ve İşçi Partisi'nden Senatörü Sam Dastyari, Avustralya'nın kripto paralar ve blockchain teknolojisi konusunda daha proaktif olması gerektiğini savunanların başında geliyor. Bu çabaları desteklemeleri ve konunun ilerletilebilmesi için "Blockchainin Parlementer Dostları" adında bir grup bile oluşturuldu.

Merkez Bankası'nın kendi kripto parasını geliştirmesi talep ediliyor

Önerilerin arasında ayrıca, Avustralya merkez bankasının kendi kripto para alışverişini başlatması yönünde de bir çağrı bulunuyor. Dastyari eğer parlemento bu konudaki izinleri sağlarsa, Avustralya ekonomisi için büyük bir sıçrama gerçekleşeceğini belirtiyor.

Avustralya Merkez Bankası bu teknolojiye odaklı bir çalışma grubu oluşturduğunu geçtiğimiz aylarda zaten açıklamıştı.Çalışma grubu oluşturulmasına rağmen hem parlamentoda hem de bu çalışma grubunda herkes henüz bu konunun geniş kitlelere yayılması fikrinden yana değiller.

Bitcoin ve kripto paraların geleceği tartışılırken hükümetlerin bu konuyu hem fırsat hem riskler açısından ele alıp ciddi düşünmesi gerekiyor. Kripto para piyasalarında balon oluşması riskine karşılık, hükümetlerin kendini hem de vatandaşlarını koruyabilecek önlemler geliştirmesi gerekiyor. Diğer taraftan eğer kripto paralar kelimenin tam anlamıyla "geleceğin kendisi" olursa o zaman da erkenden bu yeniliğe ayak uydurarak büyük bir rezerv sahibi olabilirler. Türkiye'nin de bu konuda çalışmalara erkenden başlaması dileğiyle.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.