YouTube mobilde video hızını değiştirme özelliğini test ediyor

YouTube mobilde video hızını değiştirme özelliğini test ediyor

YouTube'un pek fazla bilinmeyen fakat bilenlerin çok sevdiği ve bazen eğlence amaçlı bazen de işe yaradığı için kullandığı bir özellik var. Videoları hızlandırma ve yavaşlatma özelliği. Özellik, zaman zaman esprilere bile konu oluyor...

İşin eğlencesi bir yana, zaman kazanmak ya da uzun içerikleri hızlı tüketmek istiyorsanız, bu özellik gerçekten işe yarıyor. 9to5Google'ın haberine göre YouTube, bu özelliği mobil cihazlara getirmek için testlere başlamış durumda. YouTube Android uygulamasında karşılaşılan bu özellik şu anda sınırlı sayıda kullanıcıya açılmış gibi görünüyor.

Özelliği test eden kullanıcıların aktardıklarına göre, hız kontrolü YouTube uygulamasının ana menüsünün sağ üst köşesinde bulunan üç nokta ikonuna gizleniyor. Buraya dokunulduğu zaman  açılan menüde karşılaşılan "hız" (speed) butonu videoları yavaşlatmanızı veya hızlandırmanızı sağlıyor.

YouTube'un bu özelliği mobil uygulamasına getirmesi; bu özelliği seven kişiler için oldukça faydalı bir yenilik olacaktır. Ayrıca bu özelliği henüz denemediyseniz ve YouTube üzerinde çok fazla video izliyorsanız (özellikle eğitim, tartışma tarzı videolar) hemen denemenizi tavsiye ederim.

Eğer sizin telefonunuzda bu özellik aktifleştiyse yorum yazarak bizimle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.