Mobilden planlı ulaşıma yeni ve yerli alternatif Progo, 5 şehirde faaliyete başladı

Mobilden planlı ulaşıma yeni ve yerli alternatif Progo, 5 şehirde faaliyete başladı

Türkiye'de özel taşımacılık alternatiflerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. Uber’in Türkiye organizasyonunu kuran Austin Kim'in yakın zamanda faaliyete başlayan girişimi GelGit gibi yerli Uber alternatifleri ulaşımın dönüşümüne öncülük etmek istiyor. GelGit gibi lansmanını İzmir'den yapan ancak çalışma prensibiyle GelGit ya da Uber'den radikal biçimde ayrışan yeni bir girişimse Progo.

Progo, planlı yolculuğu herkes için ulaşılabilir hale getirmek isteyen bir girişim ve lojistik sektörünün iddialı markalarından biri olan Günaydın Group imzalı. Karayolu, havayolu, demiryolu ve denizyolu taşımacılığında 2 bin çalışanı 14 ayrı firması ile faaliyet gösteren Günaydın Group, yurt içi ve yurt dışında özel vip taşımacılık sektöründeki tecrübesini Progo yenilikçi hizmetlere aktarıyor. Web, iOS ve Android platformlarından erişilebilen Progo ile ilgili detayları Yönetici Ortağı Kerem Çoban'a sorduk:

Progo'nun yapım sürecinden bahseder misiniz?

On iki aylık bir analiz ve yazılım süreci geçiren Progo, aynı zamanda geleneksel özel taşımacılık hizmeti ve seyahat acentesi olan bir kurumun ürünü olarak hayat buldu. Progo kendi bünyesinde kadrolu olmak üzere, 7 kişilik yazılım ekibi ve 8 kişilik dış kaynak yazılım ekibi ile toplam 15 kişilik bir IT ekibi ile çalışıyor. Buna ek olarak 7 kişilik kurumsal ekip olmak üzere aktif 22 kişilik bir kadro ile çalışıyoruz.

Progo hangi şehirlerde hizmet veriyor?

Progo Havalimanı transferleri başta olmak üzere, tüm şehir içi ve şehirlerarası ulaşım ihtiyaçlarını başlangıç anı itibari ile, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla'da hizmet veriyor.

Uber gibi küresel ve Olev gibi yerli rakiplerinizden nasıl ayrışıyorsunuz? Taksilere rakip misiniz?

Progo tüm rakiplerinden farklı olarak seyahati ve ulaşımı, planlı (minimum 6 saat ) , anlık olmayan ve kamusal ulaşıma rakip olmayacak şekilde tanımlıyor. Taksi ve benzeri tüm kamusal ulaşım hizmetlerinden ve pazarından uzak bir ulaşım hizmeti üretiyor. Bu noktada, bireysel ve kurumsal ulaşım ihtiyaçları açısıdan benzersiz.

Progo, sektörde 20 yıllık özel ve VİP ulaşım hizmetleri üreten bir yapının ortak dijital dünyadaki yüzü. Progo global ve yerli rakiplerinden, temel taşımacılık hizmetini üretme ve taşıma partnerleri açısından da rakiplerinden ayrışıyor. Bu altyapı 81 ilde hizmet veren, 4 ilde merkez ofisleri bulunan bir özel taşımacılık firması. Progo, taşımacı ile misafir arasında iletişimi sağlayan bir pazar yeri veya dijital iletişim platformu değil, başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar tüm taşımacılık sorumluluğunu alan gerçek, yasal tek özel ulaşım uygulaması.

İşin yasal tarafından bahseder misiniz?

Kişiye özel karayolu seyahatinin gerçekleşebilmesi, Turizm Bakanlığı ve Karayolu Ulaştırma Bakanlığı açısından yasal bir takım sorumluluklar içermektedir. Progo, hem Turizm Seyahat Acenteleri yasası, hemde Karayolu Ulaştırma yasası açısından eş zamanlı zorunluluklarını yerine getiren, seyahat acentesi ve karayolu taşımacısıdır. Taşıma partnerleri açısından da Progo, sigorta, çalışma saatleri ve belgeleri gibi bir çok noktada yasal uyum farklılıklarını yolcuları için güvenli ulaşımı iş modelinin merkezine koyan bir uygulama.

Progo daha çok hangi kitleyi hedefliyor?

Herkes için şehir içi ve şehir dışı ulaşım hedefi ile yola çıktı. İster gezi ister iş amaçlı olsun herkes için ayrıcalıklı ulaşımı, en güvenli, en yasal ve en ekonomik olarak hedef kitlesine sunuyor. 5 ilde havalimanı transferleri başta olmak üzere, iki nokta arasında ulaşım ihtiyacı sağlayan Progo, Türkiyenin tüm illerinden de bu destinasyondaki Havalimanlarına ulaşım sağlayan bir uygulama.

Progo ile ilgili planlarınız, hedefleriniz neler?

Progo, geleneksel taşıma konusundaki 20 yıllık mesaisinden gelen yerel deneyimini, önce Türkiyenin tüm illerine, sonrasında ise yurtdışı destinasyonlarında global ve rakipsiz olarak müşterilene sunacak. 6 ay içinde 20 merkez 81 il, 12 ay içinde ise 3 ülke ve 11 destinasyonda hizmet vermeyi hedefliyoruz.

Eklemek istedikleriniz?

Progo kişiler ve kurumlar için, ken içi kent dışı ulaşım ihtiyaçlarını, en kolay, en ekonomik, en güvenli şekilde sağlayan, kişisel ulaşım asistanıdır. Bir Türk şirketi Progo iş modeli, kanuni zorunluklukları ve vicdani sorumlulukları açısından benzersiz, vergi usul ve esasları açısından da milli görevlerini yerine getiren bir modeldir. Progo, eş zamanlı olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla’da konforlu ve güvenli ulaşımı herkes için ulaşılabilir kılmak için yola çıktı. Progo, gelenekselden gelen tecrübesini, dijital dünyanın gücü ile birleştiriyor. Herkes için ulaşılabilir “Kişisel Ulaşım Asistanı” olma hedefi ile yola çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.