Bölünme sonrası kripto para piyasalarında yeni zirve: 117 milyar dolar

Bölünme sonrası kripto para piyasalarında yeni zirve: 117 milyar dolar

Kripto paraların piyasa değeri yeni bir rekora ulaştı. CoinMarketCap verilerine göre kripto paraların toplam piyasa değeri, 12 Haziran'da ulaştığı bir önceki rekor olan 116.2 milyar doları aşarak 116.9 milyar dolarla yeni bir zirveye ulaştı.

31 Temmuz tarihinde kripto paraların toplam piyasa değeri 90 milyar doların biraz altına düşmüştü. 16 Temmuz'da gerilemeye devam ederek 60 milyar doların altına inen kripto paraların değeri bugün, o döneme göre yüzde 80 artış göstermiş durumda. Son bir hafta için değer artış oranı yüzde 30 seviyesinde.

Bölünme sonrası piyasalarda iyimserlik hakim

Yükseliş için bitcoinde yaşanan bölünme sonrası, piyasalarda oluşan iyimserliğin bir yansıması diyebiliriz. Piyasaya girmeyi düşünen ancak bölünmeyi bekleyen bir çok kişi, bölünme sonrasında güvenle yatırım yapmaya başlamış olabilir. Artan ilgiyle birlikte piyasaya en çok değer kazandıran (ve değer kazanan) iki kripto para birimi bitcoin ve ether oldu. Diğer 10 büyük kripto paradan ise sadece 4'ü çift haneli karlılık elde etmiş görünüyor.

Piyasanın gördüğü ilgiyi Google Trendler aracıyla doğrulamak da mümkün. Türkiye'de son on iki ayda "bitcoin" aramalarının geçtiğimiz Mayıs'ta belirgin bir yükseliş yaşadığı ve ilginin devam ettiği görülebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.