Kripto para projeleri kitle fonlama rekoru kırıyor

Kripto para projeleri kitle fonlama rekoru kırıyor

Kripto para piyasalarına özel halka arz operasyonu olarak tanımlanan ICO'lar artan bir şekilde ilgi görmeye devam ediyor. Öyle ki, popüler haber sitesi CoinDesk, geçtiğimiz günlerde ICO'lar (Initial Coin Offering) için özel takip aracı ICO Tracker'ı devreye aldı. ICO Tracker'ın ilk verilerine göre ise blockchain teknolojileriyle üretilen yeni madeni paralara yapılan yatırımların toplam tutarı 1.6 milyar doları geçti.

ICO'lar, yapımcıları tarafından geliştirilmek üzere ortaya çıkarılan projelere yapılan başlangıç yatırımları olarak tanımlanabilir. Yani, kripto para dünyası için kitle fonlaması olarak da adlandırabiliriz. ICO'larla toplanan yatırım yılın ilk yarısında 1.27 milyar dolarken; CoinDesk verilerine göre sadece geçtiğimiz Temmuz'da yapılan yatırımlar rekor kırarak 500 milyon doları aştı.

Kıyas için bu yıl ABD borsasına açılan (IPO) şirketlerin toplam 22 milyar dolar sermaye arttırdığı belirtiliyor. ICO piyasasının 3 yılda topladığı 1.67 milyar dolarlık fon, küçük gibi görünse de büyüme oranı azımsanamayacak kadar yüksek. Bundan daha önemlisi 1.67 milyar dolarlık fonun 1.38 milyar dolarının 2017 yılında toplanmış olması. Yani 2017 yılında yıllık bazda yüzde 600 büyüme sağlanmış durumda.

Geleneksel yatırım şirketlerinin blockchain teknolojilerine yatırımlarında azalma olsa da gelenekselin dışında kitlelerin ilgisi giderek artıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.