Facebook Hikayeler masaüstüne geliyor

Facebook, hikayeler özelliğini ilk olarak sahibi olduğu Instagram'da deneyerek büyük başarı yakaladı. Geçtiğimiz Mart ayında ise hikayeler özelliğini ana platformuna entegre eden Facebook, pek de popüler olmayan hikayeler özelliğini masaüstü için kullanıma açıyor.

Test sürecine başladı

İlk olarak sadece arkadaşlar ve onların alt kümeleriyle paylaşılabilen hikayeler, geçtiğimiz günlerde de herkese açık paylaşımları desteklemeye başlamıştı. Hikayeler'in masaüstü kullanımı şimdilik kısıtlı sayıdaki kullanıcı tarafından test ediliyor.

Mobil versiyon ile tamamen aynı şekilde çalışacak olan masaüstünde hikayeler özelliği, Facebook sözcüsünün açıklamalarına göre test sürecinin bitirmesinin ardından tüm Facebook üyeleri için kullanıma sunulacak.

Tabii ki bu özelliğin sadece hikayeleri izlemek için kullanılabileceğini masaüstünden hikaye oluşturulamayacağını da ekleyelim. Hikayeler özelliği Instagram'da büyük başarı yakalasa da, Facebook'ta pek kullanılan bir özellik olamadı. Hikayelerin masaüstünden de izlenebilmesi hikayeler özelliğinin kullanımı artırıp artırmayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.